Найденов: Развитието на гражданското общество е свързано с развитието на икономиката

811
Найденов: Развитието на гражданското общество е свързано с развитието на икономиката
Снимка: Румен Скрински/Actualno.com

Развитието на гражданското общество и предпоставките за това са свързани с едно добро развитие на икономическата рамка. Това заяви служебният външен министър Ради Найденов по време на форум "Бъдещето на Европа" - Българското председателство 2018 г. и приоритетите на българския бизнес и общество.

"Страната ни е част от единния пазар на 500 млн. европейски граждани. Бяха инвестирани десетки милиарди европейски средства, това даде предпоставки за развитие на чужди инвестиции, на по-чиста околна среда. България е равноправен участник в определянето на европейските политики", добави още той.

Ради Найденов: Организацията на изборите върви по план

Организацията на изборите върви по план. Това заяви пред журналисти служебният министър на външните работи Ради Найденов, предаде БГНЕ...

По думите му доверието на българските граждани в ЕС е на високо ниво. Найденов добави още, че ЕС преди 10 години не е това, в което живеем днес. "Нашият принос към дебата за бъдещето на ЕС ще е основан на виждането на интеграционния модел за справяне с проблемите", сподели още служебният министър и добави, че запазване на целостта и единството на съюза е водещ принцип чрез търсене на общи решения.

Найденов напомни, че българското председателство ще съвпадне в най-интензивния период на преговорите на Brexit.

"Поуките обаче трябва да са свързани с това, че трябва да се изгражда една бъдеща Европа, по-прагматична. Легитимността на ЕС трябва да се фокусира върху политики, които са свързани с утвърждаване на добавената стойност на ЕС", каза той.

По думите му изправени пред актуалните предизвикателства, ние, гражданите на ЕС, не трябва да забравяме досегашните си постижения. "Единният пазар и свързаните с него политики са важният приобщават фактор в Европа", категоричен беше той.

Ради Найденов: Трябва да си поставяме реалистични цели

Опитен дипломат и професионалист. С тези думи Даниел Митов представи новия служебен министър на външните работи Ради Найденов, предаде ...

"Българското председателство ще се стреми да насърчи стратегическото мислене по отношение на предизвикателствата на съюза. Трябва да се фокусираме върху интеграцията на страните от Западните Балкани по време на нашето председателство на ЕС. Програмата на нашето трио заедно с Естония и Австрия е в прозес на приключване и ще бъде представена съвсем скоро", открехна вратичката по темата той.

Служебният външен министър обясни още, че нашата програма ще включва общи за триото приоритети. Също така ще включва специфични за нашата страна теми.

"Считам, че ротационното председателство ще представи страната ни с позитивен образ, която категорично заслужава своето място в сърцевината на ЕС. Днес, 60 години след подписването на Римските договори, моят и нашият, българския отговор е, че се нуждаем от по-добра Европа", заключи Найденов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com