Найденов: Спирането на свободния прием във ВМА е краен вариант

3501
Найденов: Спирането на свободния прием във ВМА е краен вариант
Снимка: БГНЕС

Спирането на свободния прием на пациенти е един краен вариант, който към този момент не искам да разглеждам. Това каза военният министър Ангел Найденов в отговор на въпрос дали ще спре приемът на цивилни във ВМА, предаде БГНЕС.

Миналият месец стана ясно, че чаканите 35 млн. лв. от актуализацията на бюджета за ВМА, няма да бъдат дадени. На заседанието на Министерски съвет, където е обсъден въпросът, премиерът Пламен Орешарски посочи, че във ВМА е има проблем с мениджмънта, а не със задълженията. От тогава ВМА подготви оздравителен план, който е във финансовото министерство и се чака отговор по него. През това време обаче се заговори, че е възможно да спре приемът на цивилни пациенти, които са около 80% от пациентите във ВМА.

"ВМА е предприела необходимите действия, за да намали обема на просрочените задължения и съответно да започне разплащане. Предприети са определени действия, които не са от действията, които могат да предизвикат адмирации, но са необходими действия. Това са действия за заплащане при избор на екип, това са действия за заплащане на различни услуги, които предоставя ВМА", посочи военният министър. Той обясни, че това ще натовари пациентите, но трябва да си даваме сметка, че има задължения.

"Предприети са действия да се поиска заплащане на разходите, които прави ВМА по обслужване на пациенти за спешна и неотложна медицинска помощ. Това са суми, които трябва да постъпят от Министерство на здравеопазването", подчерта Ангел Найденов.

Ангел Найденов: Запазваме дългосрочния си ангажимент към Афганистан

Международната общност, в това число и България, декларира запазване на дългосрочния си ангажимент към Афганистан, който ще продължи и ...

Той очаква колегите му в здравното и финансово министерство да оценят тези действия и "да разчитаме на целеви средства, които следва да постъпят тъкмо с оглед на реализацията на плана за намаляване на задълженията".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com