Напук на обещанията, протестиращите отново блокираха движението

4632
Напук на обещанията, протестиращите отново блокираха движението

Противно на заявеното обещание след срещата с премиера Бойко Борисов, протестиращите срещу промените в Закона за горите блокираха за трети пореден път движението в центъра на София. Причина за това стана решението на групата да отиде пеша от езерото Ариана до сградата на президентството, предаде БЛИЦ.
След като вчера протестът бе политизиран от представители на младежкото БСП, днес се проявиха други техни колеги. На първа линия се появи Андрей Ковачев - член на Националния Съвет на партия "Зелените".

В момента, в който тълпата от хора тръгна в посока президентството, бе блокирано движението по булевард "Евлоги и Христо Георгиеви". Плътен полицейски кордон обграждаше двете страни на булевард "Цариградско шосе" от района на двете спирки на градския транспорт от двете страни на булеварда, до кръстовището на булевардите "Васил Левски" и "Цар Освободител". Полицията се беше подготвила за активни протестни действия и беше поставила редица от метални заграждения на спирката на "Цариградско шосе" в посока "Плиска" с цел да предотврати навлизането на хора на пътното платно.

Двама полицая са пострадали при протеста на Орлов мост

Двама полицаи получиха наранявания вчера по време на продължаващите протестни действия в района на "Орлов мост", съобщиха от пресцентър...

Светофарите на Орлов мост, както и светофарите в района на Ректората бяха временно изключени, предаде БГНЕС.

Протестиращите търпеливо изслушаха разказа на Андрей Ралев от Сдружение за дива природа Балкани и Петко Цветков от Българска фондация "Биоразнообразие", които участваха в среща с премиера Борисов по-рано днес. И двамата неколкократно повториха, че в Министерски съвет не е постигната сделка, тъй като единственият, който има властта в момента да даде началото на нови промени в Закона за горите, е президентът Росен Плевнелиев. Петко Цветков обясни, че днес е постигнато съгласие с управляващите едва по 3 от общи 13-те предложения на природозащитниците.

Хилядите протестиращи срещу промените в Закона за горите в последствие се насочиха пред президентството, предаде „Фокус”. Полицаи бяха оградили сградата на бул. „Дондуков” 2. Имаше патрулки и много засилено полицейско присъствие.

Чуваха се освирквания и ръкопляскания. Хората скандираха „вето” и „Искаме природа, не искаме бетон!” и с мегафони призоваваха техните искания да бъдат чути.

Станишев иска вето за горите

Законът за горите е един от 60-те лобистки закони на ГЕРБ, които бяха приети в това НС и затова предизвика толкова бурни обществени про...

Опитът на еколозите да стигнат до президентството обаче бе неуспешен, тъй като на ъгъла с БНБ ги очакваше плътен полицейски кордон от няколкостотин служители на реда, които по никакъв начин не им позволиха да се приближат до сградата на "Дондуков" 2. Така протестиращите срещу промените в Закона за горите тръгнаха обратно към Орлов мост.

Вече трети ден граждани се събрат край езерото "Ариана" на протест срещу приетите от Народното събрание промени в Закона за горите. За разлика от сряда и четвъртък, когато по време на демонстрациите, бяха задържани над 10 души и в двете поредни вечери, днес протестът протече спокойно.

Редактор: Яна Баярова

 

Частично съгласие, блокада на "Орлов мост" може и да няма

В Министерски съвет се проведе среща на протестиращите срещу промените в Закона за горите с премиера Бойко Борисов. Повече от два часа...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com