Натоварен е трафикът по автомагистралите към столицата

12531
Натоварен е трафикът по автомагистралите към столицата
Снимка: БГНЕС

Хиляди коли натоварват автомагистралите, булеварди и улици при голямото завръщане след дългата празнина почивка за Коледа и Нова година, съобщи БГНЕС.

Трафикът в следобедните часове значително се увеличи на входа на София откъм автомагистралите "Тракия" и "Хемус". Над 700 000 българи са пътували за коледните и новогодишни празници, като над 150 000 българи посрещнаха Коледа и Нова година извън страната. Според хотелиерите хиляди посрещнаха Новата 2015 година в Банско и Сандански.

Спокойно е движението по пътищата

Днес е последният от поредицата почивни дни за новогодишните празници. Към обяд движението по пътищата в страната се осъществява спокой...

От КАТ и МВР предупредиха вече шофьорите да тръгнат по-рано на път и да използват светлата част от деня, а не да тръгват в последния момент, за да няма силно натоварване по пътищата на страната, което да намали и предпоставките за инциденти на пътя. Ръст на катастрофите и жертвите на пътя сочи статистиката на МВР - през изминалата година. 655 са загинали във войната по пътищата (през 2013 г. загиналите са 510),а над 8000 са ранените.

За щастие засега няма тежки пътно-транспортни произшествия, но контролът е бъде засилен, за да не се стигне до такива при засилващия се трафик.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com