Не е поискан запор за сметките на Павлов и Донев

2942
Не е поискан запор за сметките на Павлов и Донев

Към днешна дата не е поискано от съда налагане на запор и възбрана за сметките на Любомир Павлов и Огнян Донев. Това каза говорителят на Софийска градска прокуратура Румяна Арнаудова.

Тя обясни, че и обвинението, и разследващите имат задължения да обезпечат събирането на евентуална глоба или конфискация. Има и процедури по закон, с които могат да се възползват по всяко време и да поискат от съда да се запорират вещите на обвинените, включително и акциите им във фирмите, ако прецени това за необходимо. "Това е наше задължение по закон, тъй като прокуратурата има за задължение да осигури събирането на глоби и конфиксация, ако такива са предвидени като наказания", каза Арнаудова. За обвиненията на Донев и Павлов има предвидени такива наказания.

"Ние бихме могли да поискаме запор на задължените лица, това е по преценка на прокурора, но по правило се прави, защото ние имаме ангажимент към държавата, да вземем всички мерки, че да обезпечим глобата и конфискацията", обясни говорителят на обвинението. Тя посочи, че от 5 години има и подписана инструкция с Комисията за установяване на имуществото придобито от престъпна дейност (КУИППД). Според нея, незабавно след като някой е обвиняем по определени престъпления, прокурорите са длъжни да уведомят комисията.

Може да се запорират акции, но не и сметките на дружеството, а заплатите и осигуровките се плащат оттам – следователно журналистите, които работят в двата вестника не би трябвало да има проблем да получават парите си.

Редактор: Георги Иванов

Грозев към Павлов: Ти си много зле; Павлов: Не ми пука

Часове след като срещу Любомир Павлов бяха повдигнати три обвинения - за пране на пари, документна измама и за документи с невярно съ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com