Нивата на Марица и Тунджа ще са високи до 12 декември

17095
Нивата на Марица и Тунджа ще са високи до 12 декември
Снимка: БГНЕС

Нивата по река Марица в средното и долното течение и на река Тунджа ще се задържат над прага за предупреждение до 12 декември.

По данни и прогнози на НИМХ утре до обяд реките ще се оттичат. В резултат на прогнозираните валежи от 8 декември нивата на реките отново ще започнат да се повишават.

Продължава червеният код за тревога за р. Тунджа при Елхово

„Продължава червеният код за тревога за река Тунджа при Елхово. На база метеорологичната прогноза се очаква плавно повишение на в...

Повишения се очакват в поречията на реките: Дунавски басейн – водосборите на реките: Делейнишна; Тополовец; Войнишка; Корманица; Видбол; Лом – долно течение; Цибрица; Огоста и притокът й Скът; Искър; Вит; Осъм – долно течение; Янтра.

Черноморски басейн – водосборите на реките: Добруджанските реки; Айтоска; Ахелой; Средецка – горно течение; Камчия ;

Източнобеломорски басейн – водосборите на реките: Тунджа – целият водосбор. Очакваните валежи във водосбора над яз. Жребчево ще доведат до увеличаване приточността към язовира; Марица – целият водосбор; Арда – целият водосбор; Западнобеломорски басейн – водосборите на реките: Места – целият басейн; Струма – долно течение, съобщават от МОСВ.

С повишено внимание трябва да се наблюдава река Тунджа при градовете Ямбол, Елхово както и река Камчия, където в резултат на прогнозирани валежи и наложилото се изпускане на води от язовирите съответно Жребчево, Камчия и Тича. Нивата по река Марица в средното и долното течение, река Сазлийка (приток на р. Марица), река Тунджа ще се задържат над прага за предупреждение до 12 декември 2014 г. Възможни са внезапни наводнения. Оперативното звено към МОСВ продължава да е активирано.

МОСВ: Продължават повишенията на речните нива в цялата страна

Продължават повишенията на речните нива в цялата страна. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите (МОСВ)...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество