Нораир Нурикян вече ще ръководи спортния тотализатор

9814

Тотото у нас вече има нов началник. Това е двукратният олимпийски шампион по вдигане на тежести Нораир Нурикян, който вече е председател на УС на Българския спортен тотализатор, предаде БГНЕС.

Смяната на ръководството бе обявена от министъра на младежта и спорта Мариана Георгиева. Освен Нурикян, в него като изпълнителен директор влиза Белчо Йорданов. Останалите попълнения са Здравка Йорданова, Деница Узунова и финансистът Бойко Бойчев.

Късметлия спечели 92 283 лева от тотото

Късметлия от София уцели печелившите числа в играта и спечели сумата от 92 283 лева. Участникът е играл с квитанция за 5,20 лева. Джак...

Според спортната министърка новото ръководство не е партийно обвързано, а се състои от експерти в областта на спорта.

"В новата политика при управление на БСТ са внесени предложения за изменения и допълнения на устройствения правилник на Спортния тотализатор. Те ще бъдат обсъждани и гласувани в сряда, когато е заседанието на МС. Финансирането на физическото възпитания и спорта ще се равнява на 18%, а издръжката на спортния тотализатор – 17 на сто”, заяви Георгиева.

По думите й следващата стъпка е всички непотърсени печалби на 100% да бъдат внасяни в сметката на министерството, за да се финансира физическото възпитание и спорта. По стария правилник това са били 50%.

Нораир Нурикян е роден през 1948 г. в Сливен. Първоначално започва да тренира баскетбол, но постепенно се насочва към вдигането на тежести. На Олимпиадата в Мюнхен през 1972 г. печели златото. На следващите олимпийски игри – през 1976 г. в Монреал, затвърждава титлата си. Нурикян поставя и четири световни рекорда. След прекратяването на кариерата си е помощник-треньор и старши треньор на националния отбор по вдигане на тежести в различни периоди. Между 2001 и 2005 г. е вицепрезидент на Международната федерация по вдигане на тежести.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com