Новини или Novini: Картината на печата за 15 ноември

2770
Новини или Novini: Картината на печата за 15 ноември
Снимка: iStock/Guliver

Actualno.com ви представя водещите новини от днешната преса.

Сега

Със заплахи и нападки изборът на Гешев беше циментиран. Главният прокурор Сотир Цацаров така и не обясни кои са двете сгради, където се решават висшите магистратски постове. За Гешев гласуваха 20 души, а 4 бяха „против“. Това се случи само седмица след като президентът Румен Радев отказа да назначи Гешев заради липсата на състезателност в процедурата. Пред сградата на ВСС отново имаше два протеста - за и против Гешев.

Тол таксата ще е еднаква за магистрала и за второкласен път. Очакваните от дълго време тарифи за тол таксата, която тежките камиони ще трябва да плащат на километър, най-сетне бяха обявени. Те би трябвало да влязат в сила от март догодина. Предлаганите тарифи за камиони от 3.5 до 12 тона са от 4 до 7 ст. за километър в зависимост от евро катего-рията.

Труд

Отново солидна подкрепа за избора на Гешев след петчасово заседание на магистратите. Той получи солидна подкрепа с 20 гласа „за“ и едма четири против. Иван Гешев благодари на ВСС за проведения професионален избор.

Нови завери преди пленума на „Позитано“ 20. Бриго Аспарухов и Румен Овчаров пазят гърба на Корнелия Нинова.Вътрешната опозиция втвърди тона – иска оставката на ръководството и промяна в партийния устав.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов пред „Труд“: НАТО има проблеми, но не е с диагнозата на Макрон. Войнишки мемориал ще увековечи героизма на ген. Владимир Вазов в Плевен.

24 часа

От НАП сами ще смятат отстъпки при облагането, хората няма да дават бележки. Промените в данъчните закони приети на второ четене в комисия. През бюджетната комисия почти без дебат мина пакет от пет данъчни закона.Най-малко поправки за догодина има законът за облагането на доходите, а най-много – в закона за ДДС.

900 българи на ден подават молба да останат в Англия. Тези, които не го направят, може да бъдат депортирани след Brexit. Това стана ясно след огласени в четвъртък данни от британското вътрешно министерство.

Монитор

Според един от вестниците на Делян Пеевски, адвокат на Цветан Василев натискал основния свидетел на прокуратурата по делото КТБ Бисер Лазов. Карадалиев станал наместник на Василев при бягството му от правосъдието. Скандалният адвокат Лазар Карадалиев се е настанил в кабинета на Цветан Василев и е тормозил яростно бившия му главен счетоводител Бисер Лазов, който сега е основен свидетел по делото за разграбените между 4 и 5 млрд. лева от КТБ.

Промоциите - цунами за джоба. Модата на Черния петък вече не е новост и у нас. Отвъд Океана тя обикновено се проявява като диво пазаруване почти на каквото и да е, само да е на промоция. Сериозно погледнато обаче, там потребителите отдавна имат изградена култура на покупки на редовна стока на намалени цени и си правят добре сметката. По този показател - не само по стандарта на живот, все още сме далеч от янките. Откакто падна Желязната завеса, все още обичаме да залитаме на промоциите. Така в супера ни пробутват парено жълто сирене за кашкавал на промоция, в който може да има и палма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Какви са щетите от градушката в Садово и Първомай

Българчетата първи в Европа по пушене и пиене, е-цигарите са все по-популярни

BILLA и децата на България: Много истории, едно списание

Служители на BILLA събраха над 4000 лв. в благотворителен великденски базар

От днес започва изплащането на великденските добавки

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com