X
 
 

Новини или Novini – картината на печата за 20 август

2644 0
photo of Новини или Novini – картината на печата за 20 август
Снимка: iStock/Guliver
Направо не е за вярване, че се занимаваме с вестници, защото всъщност в България такова понятие вече не остана – има телевизионни справочници, гарнирани със судоку, кръстословици и хороскопи. Но все пак на някои все още звездите им говорят и друго – ето какво.

Вестник "Сега"

Преките чужди инвестиции в България за първото полугодие са 457 млн. евро, което е с 304 млн. над миналогодишното ниво, показват предварителните данни на Българската народна банка (БНБ). Оказва се обаче, че повишението е главно защото компании-майки от чужбина дават заеми на дъщерните си компании в България. Към 30 юни цели 1.1 млрд. евро от вносните капитали са под формата на заеми. Едва 48 млн. евро е реинвестираната печалба. Положението със същинските инвестиции - в дялове, акции и цели предприятия, изглежда зле, защото напусналите страната капитали са с 687.6 млн. евро повече от влезлите.

Вестник "24 часа"

Да се следят инертните материали – това е една от новите идеи за промяна на българското законодателство. Българската асоциация на производителите на инертни материали има идея да разработи методика за контрол на влаганите инертните материали в сферата на строителството чрез баркод. Целта е да се осигури проследяемост на материалите и да се елиминира влагането на крадени или некачествени с документи на светли фирми. Софтуерът да се поддържа на държавно ниво, трябва да е достъпен за фирмите, ползващи баркодове, които да са уникални. При всяко чекиране на баркод той да се отписва от системата, за да не може да се дублира.

Вестник "Труд"

Блъсков се е загрижил какво може да стори химическата кастрация и взема интервю с проф. Иван Козовски. Тезата е, че химическата кастрация може да направи някой хомосексуален или дори педофил. Ако я ползваме за педофили значи, те ще станат педофили на квадрат. Всъщност в цялото безумно представяне има една истина – да си насилник не зависи от това дали го вдигаш ...

Вестник "Монитор"

Челната новина е тази как Оманският фонд губи окончателно делото, с което претендираше за обезщетение заради фалита на КТБ. Фондът беше инвеститор в банката и считаше, че България я е фалирала без да положи необходимите усилия да я спаси. Новината между другото е отпреди три дни, но е все пак е лято, а и врагът с партиен билет трябва да се громи! Само не можем да се сетим колко статии за КТБ имаше в "Монитор" преди фалита, когато Цветан Василев и Делян Пеевски още бяха първи приятели – за "избушения трезор", така да се каже. Нула или минус безкрайност?

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 21-22 септември

Овен Романтиката ще бъде водеща сила през този уикенд. Възможно е вълненията ви и емоциите ви да бъдат много силни. Желанието за секс и интимност...