X
 
 

България спечели делото срещу Оманския фонд

5181 2
photo of България спечели делото срещу Оманския фонд
Снимка: iStock/Guliver
Арбитражният съд във Вашингтон отхвърли окончателно исковете на Оманския фонд във връзка с КТБ и осъди ищеца да заплати всички разноски по делото на България, съобщават от министерството на финансите. Оттам уточняват, че решението е взето на 13-и август.

В делото Оманският фонд се оплакваше, че действията на българската държава и БНБ във връзка с поставянето на КТБ под особен надзор, отнемането на лиценза и обявяването ѝ в несъстоятелност, както и отказът ѝ да бъде предоставена ликвидна подкрепа или спасителен план под друга форма, представляват нарушения на Договора за взаимно насърчаване и защита на инвестициите между България и Оман. 

Горанов не се опасява от иска на Оманския фонд за КТБ

Смятаме, че претенциите към България на Оманския фонд, който е акционер в Корпоративна търговска банка (КТБ), са неоснователни. Това ще...

След като българската страна представи две писмени защити, придружени от експертни становища и доказателства, през декември 2018 г. фондът се отказа от исковете си без право да ги предяви отново, припомнят от финансовото министерство.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Борис 2 Борис преди 1 месец Профил на трол?
    Оманците са си виновни, че са се замесили с пирамидата КТБ и с мажоритарния й собственик.
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
    НИЩО НЕ СМЕ "СПЕЧЕЛИЛИ" - ПРЕКРАТЕНО Е ЗАЩОТО ОМАНСКИЯ ФОНД ОТТЕГЛИ ИСКА СИ! А АКО СТЕ ИСТИНСКИ ЖУРНАЛИСТИ, ЩЕ РАЗРОВИТЕ ЗАЩО - ДАЛИ ПЪК ТАЙНО НЕ СМЕ ГИ КОМПЕНСИРАЛИ, ЗА РАЗЛИКА ОТ ОСТАНАЛИТЕ ? ИНТЕРЕСНО ЩЕ Е?
Последно в Актуално