Новини или Novini - картината на печата за 8 януари

3856
Новини или Novini - картината на печата за 8 януари
Снимка: iStock/Guliver

Вторник е – а вече успяхме да блеснем и международно с казуса с либийския танкер "Бадр", който беше отнет още преди съдът ни да се произнесе по случая, а за капак съдът отсъди в полза на либийците. Така че явно тепърва ще има на какво да се радваме – и през седмицата, и през новата година.

Вестник "Сега"

Медията обръща сериозно внимание на приходите на БЕХ от търговията на свободната борса. За първите девет месеца на предната година има увеличение от 90% - до 312 млн. лева. Само от АЕЦ "Козлодуй" са платени дивиденти за почти 118 млн. лева, докато през 2016 година това число е било само 1,4 млн. лева.

А другата значима новина е международна – че съвсем скоро в Европейския парламент може да има политическа група, водена от популистите-националисти Матео Салвини като италиански премиер (ако се пребори за поста на следващите избори) и бившия полски премиер Ярослав Качински.

Вестник "24 часа"

Внимание към криминалното – Вълчо Арабаджиев ще си остане в ареста и за рождения си ден т.е. 9 януари. Тогава е роден и баща му Ветко, който обаче още се укрива успешно от българските власти. А според адвоката на Вълчо – Илиан Василев, този арест е за да се предаде Ветко.

Вестник "Труд"

Супер най-важната новина – гигантски сом върнал надеждата на дунавски рибари. Не било обаче сом, ами моруна – 200-250 килограма. Където сом, там и моруна.

По-важната новина е, че касовата бележка в магазините трябва да се издава автоматично т.е. да няма ръчно набиране на касов апарат.

Вестник "Монитор"

С багер и два дни по-късно, в Костандово намериха хвърления в река Мътница кръст за Богоявление. И всичко вече е на шест – щом кръстът е намерен, край с лошотията. Дали така става на този свят, как мислите? Още повече, че намерилите го момчета не го представили, а май си го отнесли - въобще, сеир.

Има и една интересна новина – че адвокатът на Цветан Василев Лазар Карадалиев е забъркан в пране на пари на руския олигарх Константин Малофеев. Тук с голяма доза вероятност нищо чудно да е така. Карадалиев се сдоби с обвинение за водач на престъпна група, но официално не беше оповестено в чия полза е прал пари. Само че ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев каза, че прането не било ощетявало държавата – а вестникът говори за сделки, сред които е и тази за "Авионамс". Този завод случайно дали не беше с решаващо държавно участие? Та кой лъже в крайна сметка?

Благодарности и за включването ни в поредния изблик на справедливо медийно слово заради новината, че "Демократична България" иска да сезира ЕК заради гражданската конфискация. Не била гражданската проблем, защото хич и не била по евродирективата за престъпно придобито имущество. Ами щом не е по нея, дали не е против нея?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кой има имен ден днес, 27 април, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com