X
 
 

Новините: Най-важното за деня, 14 септември

4834 4
photo of Новините: Най-важното за деня, 14 септември
Снимка: actualno.com/Юрий Илиев
Русенци протестираха за чист въздух, 35 деца са загинали в катастрофи по пътищата през изминалата година... тези и други акценти екипът на Actualno.com представя във вечерния бюлетин. 

РУСЕНЦИ ПРОТЕСТИРАХА ЗА ЧИСТ ВЪЗДУХ, ПОИСКАХА ОСТАВКАТА НА НЕНО ДИМОВ 

Жителите на Русе казаха, че ще продължат с протестите до реални действия от местната власт и решаването на проблема. Те представиха и няколко конкретни искания.

САЩ СА ЛИКВИДИРАЛИ СИНА НА ОСАМА БИН ЛАДЕН

Синът на Осама бин Ладен е бил убит при специална операция на САЩ. Това обяви президентът Доналд Тръмп след като миналия месец министърът на отбраната Марк Еспер заяви, че доколкото знае Хамза бин Ладен, известен като „принцът на джихада“, е мъртъв.

ПОЖАРЪТ КРАЙ СУХОТО ЕЗЕРО В РИЛА Е В МНОГО ТРУДНО ДОСТЪПНА МЕСТНОСТ

Пожар пламна днес в района на Сухото езеро над Кирилова поляна в Рила планина. Гори клек и паднали от бурите борове на надморска височина от 2 000 метра

ЧЕРНА ГОРА ЗАБРАНЯВА ПЛАСТМАСОВИТЕ ИЗДЕЛИЯ ЗА ЕДНОКРАТНА УПОТРЕБА 

Въпреки че Черна гора е екологична държава по конституция, всеки гражданин използва около 730 найлонови торбички за еднократна употреба всяка година, докато тази цифра за гражданите на Австрия е едва 48 годишно.

35 ДЕЦА СА ЗАГИНАЛИ В КАТАСТРОФИ ПРЕЗ МИНАЛАТА ГОДИНА 

За това е важно всички участници в пътното движение да обърнат внимание, да бъдат внимателни на пътя , защото наистина е много тъжно, когато виждаме такава статистика

БЪЛГАРСКО УЧАСТИЕ В НАГРАДИТЕ ЗА НАЙ-АБСУРДНИТЕ НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ "ШНОБЕЛ" В ХАРВАРД

Всяка година церемонията по награждаването се превръща в комедийно шоу с елементи на абсурд по дадената тема, а наградите се връчват от истински Нобелови лауреати, които за целта слагат бутафорни очила, изкуствени носове и смешни шапки.

ИЗВЕСТНА АКТРИСА ПОПАДНА В ЗАТВОРА

Тя бе осъдена и на 250 часа обществена работа, една година да се намира под надзор и глоба от 30 000 долара.

Вижте и дневния хороскоп за 15 септември

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално