Новините: Най-важното за деня, 23 февруари

5531
Новините: Най-важното за деня, 23 февруари
Снимка: Пресцентър на Възраждане

Ето кои бяха най-важните новини днес, 23 февруари.

ВИЦЕПРЕЗИДЕНТЪТ НА ЕК: ВЪВЕЖДАНЕТО НА ЕВРОТО ЩЕ ПРОМЕНИ СТАНДАРТА НА ЖИВОТ В БЪЛГАРИЯ

"Предвид факта, че в България валутният курс на еврото в момента е фиксиран, страната прилага практиките, но без да се възползва от ползите. Влизането в еврозоната ще подобри стандарта на живот и икономическото развитие на държавата." Това каза вицепрезидентът на Европейската комисия (ЕК) Валдис Домбровскис.

ИВАН КОСТОВ: ИСКАМ ИЗВИНЕНИЕ ОТ БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО, ЧЕ МЕ НАБЕДИ В КОРУПЦИЯ

Той бе категоричен, че нито той, нито семейството му, нито пък "30-те му братовчеди" са участвали в раздържавяването под каквато и да е форма.

НИНОВА: ПРАВИТЕЛСТВОТО СЪЗДАВА КРИЗИ

"Боклук, вода, мръсен въздух – това е национална криза." Това заяви Корнелия Нинова по време на заседание на Националния съвет на партията. По думите й управлението на кабинета Борисов има и други кризисни фактори, сред които - и тол системата. „София и Пловдив са в състояние, в което жителите трябва да си плащат за винетка за пътуване в общината. И за тази криза Борисов носи персонална отговорност. Това решение е взето от Министерски съвет (МС)", заяви председателят на левицата.

СТАНИШЕВ ВИДЯ ОПИТ ЗА НАТИСК ВЪРХУ НОМИНАЦИИТЕ В БСП

Това, което чувам, е, че силно се използва апарата като инструмент за натиск при номинациите. Тръгваме към конгрес без политически документи, и се състезаваме кой е по-красив и кой има повече грехове, без да имаме ясна политиката."

АНТОН КУТЕВ: БОРИСОВ Е ДОСТА ПРИТЕСНЕН ЗА РАЗСЛЕДВАНЕТО В ИСПАНИЯ

"Самият факт, че вкарва (премиерът Бойко Борисов) в този случай рублите и московското влияние означава, че той е доста притеснен, поне според мен." Това обяви в интервю за BTV Антон Кутев от БСП по повод коментара на Борисов за публикацията в испанския в.“El Periodico“ за разследване за пране на пари в особено големи размери и намесата на неговото име.

КАРАЯНЧЕВА: КЪЩАТА В БАРСЕЛОНА Е ФАЛШИВА НОВИНА

"Поредната фалшива новина е къщата в Барселона". Така председателката на парламента коментира пред БНР публикациите в пресата в Испания за разследване от прокуратурата в испанската област Каталуня във връзка с международна схема за пране на пари, в което е включен и българският премиер Бойко Борисов.

БОРИСОВ: ВСЕ ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИ СЕ ЗАВРЪЩАТ В РОДИНАТА

„През последните години чувствително расте броят на българите, които се завръщат в родината - около 4 пъти за периода 2012-2018 г.“. Това написа министър-председателят Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа Facebook.

ГЕОРГ ГЕОРГИЕВ: ПРЕДОТВРАТЯВАНЕТО НА "ЛУКОВМАРШ" Е ИСТОРИЧЕСКО СЪБИТИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ

"Вчера се случи много паметно и историческо събитие с оглед на факта, че от 17 г. не сме наблюдавало подобно нещо, а именно така нареченият "Луквовмарш" да бъде предотвратен." Това каза Георг Георгиев, заместник-министър на външните работи, във връзка с несъстоялото се след забрана на Столична община, за първи път от 17 г. факелното шествие на ултранационалисти и неонацисти, известно като Луковмарш.

2020 Г.: ЖИВОТНИ И РАСТЕНИЯ ЗАГИВАТ ПО-БЪРЗО ОТ ВСЯКОГА

Все повече животински видове, застрашени от изчезване, получават статут на застрашен вид. Този статус помага, но в никакъв случай не е гаранция за озеляване, тъй като отделните държави не могат да предприемат достатъчно мерки навреме. Затова, за съжаление, в днешно време животни и растения изчезват по-бързо от всякога.

КОРОНАВИРУСЪТ: КАРАНТИНА В 11 СЕЛИЩА В ИТАЛИЯ

Първи сериозни забрани за движение заради коронавируса в Европа. Италия въведе "извънредни мерки" за справяне с разпространението на най-голямото огнище на новия коронавирус в Европа. Премиерът Джузепе Конте обяви аварийния план късно в събота, тъй като броят на случаите нарасна до 79.

КИТАЕЦ С БРИТАНСКИ ПАСПОРТ ПОЧИНА В БАНСКО

Чуждестранен гражданин се е почувствал зле и е починал в хотел в курорта Банско. Става дума за 55-годишен китаец с британски паспорт. Към 20.10 часа снощи Зен Юнг Занг се е почувствал зле. Прилошало му е, след което е припаднал. Пристигналият на място медицински екип го е открил мъртъв.

8 ЖЕРТВИ И БЛИЗО 100 РАНЕНИ ПРИ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО НА ГРАНИЦАТА МЕЖДУ ТУРЦИЯ И ИРАН

Най-малко 8 души загинаха при земетресението, което удари Източна Турция, близо до границата с Иран, информира БГНЕС. Още толкова турски граждани са в критично състояние в местните болници. Това съобщи министърът на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сойлу. Сред осмината загинали в провинция Ван има 4 деца. Поне 21 пострадали са закарани в местни болници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com