Новините: Най-важното за деня, 24 май

10304
Новините: Най-важното за деня, 24 май
Снимка: Фейсбук

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини от изминалия ден, 24 май.

ПРОГОВОРИХА ПОСЛЕДНИТЕ, ВИДЕЛИ БОЯН ПЕТРОВ ЖИВ

Италианските катерачи Адриано Бонмасар и Романо Себастиани са последните, които са общували с българския алпинист Боян Петров в подножието на Шиша Пангма в Хималаите. Подобно на него, те също се били устремили към върха, но се отказали заради тежките метеорологични условия.

СЕВЕРНА КОРЕЯ УНИЩОЖИ ЯДРЕНИЯ СИ ПОЛИГОН

Северна Корея демонтира своя полигон за ядрени тестове, съобщиха медиите, поканени да присъстват на церемонията в четвъртък. Пхенян обяви плана си за "напълно" разрушаване на съоръжението "Пунгхери" в североизточната част на страната, като покани чуждестранни журналисти да станат свидетели на унищожението.

ЕРДОГАН СЕ МОЛИ: НЕ СМЕНЯЙТЕ ЛИРАТА ЗА ДОЛАРИ, БЪДЕТЕ ПАТРИОТИ

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отправи призив към всички турци да не обменят турските лири за долари на фона на продължаващите рекордни ниски курсове на националната валута, информира телевизионния канал NTV, цитирани от "Фокус". „Обръщам се към нацията. Моля ви не заменяйте нашите собствени пари за валута. Истинският патриотизъм и уважение на местните ценности е точно това. Няма причина да не се справим с проблема с валутните курсове. След изборите ще бъдат предприети „по-различни мерки”, уверявам ви”, обещава Ердоган.

ИВАН БАКАЛОВ: МЕДИИТЕ НАРОЧНО МЪЛЧАТ ЗА ДАРЕНИЕТО НА СЛАВИ ТРИФОНОВ

На пресконференция в БТА Слави Трифонов обяви, че дарява парите от концерта в Лондон за деца с увреждания. Сумата според различни източници ще е между 2 и 4 млн. лева, доста сериозно дарение, независимо дали някой харесва или не Трифонов. Освен бТВ, никоя телевизия не съобщи за това. От сайтовете само "Офнюз" (и Actualno.com, бел.ред) и от вестниците само "24 часа". Това прилича на тотална информационна завеса.

САЩ И КОАЛИЦИЯТА УБИХА 12 ЛОЯЛНИ НА АСАД БОЙЦИ

Въздушен удар по позициите на сирийската армия в източната част на Сирия през нощта е убил поне 12 от лоялните към режима бойци, съобщи Сирийски наблюдател за правата на човека (СНПЧ).

МАКРОН НА ИСТОРИЧЕСКА СРЕЩА С ПУТИН: РЕШАВАТ ЗА ИРАН, УКРАЙНА И СИРИЯ

Френският президент Еманюел Макрон ще посети Санкт Петербург в четвъртък, за да се срещне с руския си колега Владимир Путин, за да обсъдят ядрената сделка с Иран, както и конфликтите в Сирия и Украйна. Това е първото посещение на Макрон в Русия като президент. Европа и Москва правят дипломатически усилия, за да спасят сделката с Иран, която сега е застрашена след неотдавнашното заявяване от страна на САЩ, че се оттеглят.

РУСКОТО ПОСОЛСТВО: ЮЛИЯ СКРИПАЛ ГОВОРИ ПОД НАТИСКА НА БРИТАНЦИТЕ

Руското посолство в Лондон поиска среща с Юлия Скрипал, за да се увери, че тя не отказва помощта им против волята си. Tова заяви пресаташето на посолството, малко след видеообръщението на Юлия, която заяви, че няма нужда от грижите на самото посолство.

ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 60-ТЕ: БИЛИ ДО БОРОВЕЦ

Комунистическа България в продължение на почти половин век остава единственият напълно лоялен балкански съюзник на Москва и на Варшавския договор. Живков и предшествениците му водят политика на съвършена вярност, която превръща НРБ в ядрен заложник на Москва и в участник в окупацията на Чехословакия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Светият Синод избира наместник-председател

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Затварят за две седмици участък от АМ “Тракия” край Бургас

От догодина: Прекратяваме договор с телеком без неустойка, ако има индексация

Кета Мирчева: Ние не искаме да се поучим от историята (ВИДЕО)

"Топлофикация София" лъжат за по-ниски сметки за парно през февруари? (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com