Обновяването на Попа готово този месец

5171
Обновяването на Попа готово този месец

В средата на октомври ще завърши обновяването на пространството около паметника на Патриарх Евтимий в столицата. Стойността на проекта за реконструкция е около 214 000 лв., осигурени от бюджета на Столичната община.

Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, след като провери ремонта около паметника.

В момента се поставя настилка от гранитни плочи в два цвята, ще има художествено осветяване на паметника и декоративна растителност, озеленени площи, чешма от гранитни масиви, посочи кметът на София. Предвиждат се и рампи за детски колички и за хора с увреждания.

Допълнително ще се ремонтира и част от тротоара по бул. "Васил Левски", предстои и засаждането на нови над 30 дървета в района, каза Фандъкова, цитирана от Дарик. Тя посочи, че от 1 октомври е започнало монтирането на фенерите в Борисовата градина, част от много голям проект, който ще включва и видеонаблюдение на парка, и ще завърши в края на ноември.

По повод на състоянието на светофарната уредба в столицата кметът на София каза, че от 15 дни по нейно нареждане се извършва наблюдение, описание и подмяна на част от светофарите. След като излезе резултатът от проверката от общината, ще могат да кажат колко от светофарите са стари и трябва да бъдат подменени.

Фандъкова припомни, че ремонтът на кръстовището при Телевизионната кула трябва да бъде готов в края на ноември, а до края на годината се очаква да приключи изграждането на кръстовището на бул. "Акад. Иван Евст. Гешов" и бул. "Георги Софийски". Следващата година се планира да започне изпълнението на още две кръстовища - на булевардите "България" и "Акад. Иван Евст. Гешов", и на Семинарията, каза още столичният кмет.

Редактор: Георги Иванов

Центърът на София влиза в ЮНЕСКО

Кандидатурата на центъра на София ще бъде подготвена за включване в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. В средата на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество