Обсъждат отстъпката за гориво да е с фактура на физическо лице

3417
Обсъждат отстъпката за гориво да е с фактура на физическо лице
Снимка: Actualno.com

Единият вариант за ползване на отстъпката за гориво е с фактура на физическо лице, каза министърът на електронното управление Божидар Божанов в ефира на NOVA. По думите му, през следващата или по-следващата седмица ще има окончателно решение.

"Обмисляме технологични и организационни мерки. Нашето министерство само подпомага тази дейност, обсъждаме въпроса с Министерството на финансите", каза той.

Божанов: Фейсбук не дава достатъчно информация как се бори с дезинформацията

Фейсбук не дава достатъчно информация как се бори с дезинформацията. Това заяви министърът на електронното управление Божидар Божанов п...

На въпрос кога ще се въведе личната карта с чип, министър Божанов каза, че това е удобен вариант, но е важно хората да имат електронни услуги бързо на телефоните си, защото тези, които биха ползвали електронни услуги, имат смартфон.

Мобилна лична карта, обясни министър Божанов, е когато искаме да ползваме дадена електронна услуга, да влезем в сайта на институцията и да покажем кои сме, за да знае държавата дали това лице има право да ползва тези услуги. След идентификация, може да се ползват е-услуги. Предварителната регистрация ще изисква сканиране на данните, ще има пинкод и други защити, обясни той.

Ако има кражба на телефона, няма да може да се ползва от друг, защото трябва да се отключи с биометрия и пинкод. Вероятно пилотното приложение ще се въведе до края на годината, допълни министър Божанов. За да се ползва личната карта с чип, ползвателят трябва да има компютър с четец и затова сме приоритизирали ползването на смартфоните.

Целите на правителството са за съкращение на администрацията с 10 процента, но преди това ще се извърши анализ, добави още той.

Антикризисните мерки на властта влизат с актуализацията на бюджета

За повечето антикризисни мерки срокът за влизане е от 1 юли – с актуализацията на бюджета. Това заяви депутатът от "Продължаваме ...

В отговор на въпрос кога ще се получават и плащат по електронен път фишове към КАТ министър Божанов каза, че общественото обсъждане на предложенията, заедно с отпадането на синия талон е приключило. Вчера е подписана съгласувателна процедура и вероятно следващата седмица ще влезе в Министерския съвет. Ще отпадне и стикерът за „Гражданска отговорност“, допълни още той.

По неговите думи, електронното гласуване е на етап спецификация на изграждане. Дали ще го има на местните избори, решава Народното събрание.

Припомнете си какво сподели Божидар Божанов специално в Студио Actualno по повод хакерската атака срещу "Български пощи" ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Спецов с коментар след случая със заплашения служител на НАП

Почина режисьорката Мариана Евстатиева-Биолчева

Звуците от Антарктида оживяват в интерактивна фотоизложба на Моста на влюбените на НДК

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com