Още трима обявяват гладна стачка в ОЦК

3653
Още трима обявяват гладна стачка в ОЦК

Още трима металурзи от ОЦК-Кърджали днес се присъединяват към започналата вчера гладна стачка на колегата им Стефан Атанасов, предаде БГНЕС.

Атанасов заяви, че ще спре гладната стачка само след изплащането на дължимите заплати на колегите му, както и след изпълнение на всички искания на протестиращите. Продължава и протестната подписка в града в подкрепа на металурзите, която ще бъде внесена до дни в Народното събрание.

Инж. Атанасов заяви, че няма да се откаже от намерението си да живее само на вода. "Аз съм кръгъл сирак от малък, започнал съм работа в завода 19-годишен. Сам съм се издържал, за да завърша минно инженерство и две магистратури. Знаят ли собствениците на завода какво е да живееш сам и гладен?", запита той. Областният председател на КНСБ Ваня Караколева вчера заяви, че не е успяла да разубеди Атанасов от крайната форма на протеста му. "Страхувам се, че гладната стачка наистина ще стане масова, трудно ми е да удържам вече хората. Само протестите ни траят трети месец, а заплати не са виждали отдавна", изрази опасения Караколева.

Подписката, търсеща подкрепата на местната общественост за исканията на металурзите, която стартира в петък, продължава. Близо 5 000 души вече са се подписали. Ако и в петък няма известие за добър изход от кризата в предприятието, 70 работници, продължаващи да поддържат съоръженията, ще напуснат. Така евентуалният нов пуск на производството ще стане рисков, обясниха специалистите. Те са изготвили декларация с това предупреждение, която смятат да връчат на собственика Валентин Захариев и изпълнителния директор Славея Стоянова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com