Оскверниха джамия в Гоце Делчев със свинска глава на минарето

29106
Оскверниха джамия в Гоце Делчев със свинска глава на минарето
Снимка: БГНЕС

Джамията "Караджа паша" в Гоце Делчев отново беше осквернена. Отрязана свинска глава е закачена на минарето в първия ден от мюсюлманския празник Рамазан.

Провокацията е забелязана в следобедните часове вчера от случайни минувачи.

Мюсюлмани искат още джамии във Франция

Изоставените черкви във Франция да бъдат превърнати в джамии и да бъдат предоставени за молитва на мюсюлманите. Това предложи президент...

"Що за толерантност и взаимно уважение е това", коментира районният мюфтия Айдън Мохамед, който публикува и снимки на поруганата джамия в профила си във Фейсбук.

"За пореден път безнаказано в община Гоце Делчев по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан се прави опит за нарушаване на етническия мир в Република България", се казва в гневна декларация на Общинския съвет на ДПС в Гоце Делчев и Областния съвет на партията на Лютви Местан.

Документът е изпратен до премиера Бойко Борисов, министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, главния прокурор Сотир Цацаров и до ДАНС, пише struma.bg.

"Уважаеми ръководители на гореописаните институции, дори обикновеният човек вижда, че трайно и тенденциозно се извършват организирани и подривни дейности срещу държавата, срещу мира в страната ни. А вие!? Явно в община Гърмен сценаристите не постигнаха желания резултат и сега се опитват да го постигнат в община Гоце Делчев", посочват от ДПС, пише "Инфомрежа".

Турция ще строи в Албания най-голямата джамия на Балканите

Турският президент Тайип Реджеп Ердоган и албанският му колега Буяр Нишани присъстваха в Тирана на тържественото начало на строителство...

От партийната структура в Гоце Делчев обявиха, че остро осъждат тези действия, които според тях целят дестабилизация на България и нарушаване на етническия мир.

Неотдавна на входа на мюфтийството в общината бяха надраскани надписи „Турците вън”, „Мразим ви”. На предишния месец Рамазан беше сложен кръст на минарето на „Караджа паша”. По-рано пък мюфтийството осъмна със закачена свинска глава на входната врата, припомни местният лидер Ведат Хюсеин.

Той допълни дългия списък и с нацистките надписи по клуба на Областния съвет на ДПС в Гоце Делчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com