Остава топло за сезона, максимални температури между 10° и 15°

12012
Остава топло за сезона, максимални температури между 10° и 15°
Снимка: БГНЕС

Днес времето в страната ще остане сравнително топло за втората половина от ноември. Динамично, с променлива, по-често значителна облачност и на отделни места, главно в южните райони от страната, с превалявания от дъжд.

В Източна България ще продължи да духа до умерен южен вятър и там дневните температури ще са най-високи – до 17°-18°. В останалата част от страната максимални – между 10° и 15°, по-ниски в крайните северозападни райони: до 8°-9°; там през целия ден ще остане мъгливо. Минимални температури – от 4°-5° в Северозападна до 10°-12° в Югоизточна България.

Франция парализирана от силен снеговалеж

Заради силен снеговалеж близо 25 000 домове във Франция останаха без електричество. Оранжев код е в сила за източната, югоизточната и ц...

В София минимална 5°, максимална - около 14°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция „Фокус” Георги Цеков, дежурен синоптик.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна, с временни разкъсвания около обяд. Вятърът ще е умерен от юг. Дневните температури ще достигнат до 15°-17°. температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините облачността ще е променлива, в южните планински масиви по-често значителна и там ще превали дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин – слаб сняг. Вятърът ще е силен, по върховете до бурен от юг-югозапад. Максимална температура на 1200 м.н.в 9°-10°, а на 2000 метра - около 4°.
В петък времето ще бъде предимно облачно, с валежи, на повече места в Южна и Източна България. На места в низините и котловините отново ще има мъгла. Температурите ще са с градус-два по-ниски.

В събота валежите ще спрат. Облачността ще се разкъса и временно ще намалее. В неделя отново ще се заоблачи, в Западна и Централна България ще превалява дъжд. Там и температурите ще са с още 2-3 градуса по-ниски. В източните райони ще остане почти без валежи.

Облачно, но сравнително топло

Облачността през деня ще е по-често значителна, като на отделни места из Южна България ще има и слаби превалявания. Вятърът ще е съвсем...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com