От началото на годината от страната са изведени едва 557 незаконно пребиваващи

2940
От началото на годината от страната са изведени едва 557 незаконно пребиваващи
Снимка: БГНЕС

На фона на задълбочаващата се криза с мигрантските потоци от чужди граждани към Европа, от началото на годината от България са изведени общо 557 незаконно пребиваващи граждани. Това става ясно от писмен отговор относно бежанската вълна на вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова, с който БГНЕС разполага.

На този фон задържаните мигранти на наша територия от началото на 2015 г. са над 17 хиляди. 409 от незаконно пребиваващите граждани са върнати в изпълнение на принудителни административни мерки. 30 чужденци доброволно са напуснали страната със собствени средства. От справката на Дирекция “Миграция” на МВР става ясно, че най-много са иракчаните – 179 души, следвани от 79 афганистанци и 73 сирийски граждани.

Прокуратурата започна разследване срещу трафиканта, изоставил 31 бежанци

Свиленградската районна прокуратура разследва неизвестен, за момента, трафикант на хора, зарязал белия си микробус с 31 бежанци вътре н...

Въпреки, че бройката на изведените незаконно пребиваващи чужденци е сравнително малка, тя е два пъти по-голяма от броя на чуждите граждани, които са били изведени от България през цялата 2014 г. – 217. През 2013 г. бройката е била 253-ма изведени чужденци от страната. Извеждането на нелегално пребиваващите чужди граждани става по силата на реадмисионни споразумения и спогодбата между България и Турция за предотвратяване и решаване на гранични инциденти от 1967 година.

 

 

 

Шествие в София в подкрепа на бежанците

Шествие в подкрепа на бежанците ще се проведе в София. То е част от международна инициатива, при която граждани на близо 30 страни се с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com