Откриваме ски сезона

894
Откриваме ски сезона
Снимка: iStock

В събота се дава официален старт на ски сезона. Тази година времето е изключително благоприятно за любителите на белите спортове, а бизнесът и туристическия бранш са обнадеждени за успешен сезон. Неприятният момент идва с покачването на цените и тъй като поскъпването е навсякъде и за всичко, и тарифите за лифт карти са актуализирани, съобщава БГНЕС.

Пампорово побърза и откри сезона ден по-рано. Заради много сняг още в петък любителите на зимните спортове успяха да се пуснат по пистите в красивите Родопи. В Банско всички писти бяха подготвени също ден по-рано, а на връх Тодорка измериха 1,3 метра сняг. На Боровец също се радват на страхотни зимни условия, но въпреки това от курорта обявиха, че оръдията за сняг няма да спират.  

Министър Балтова: Активният зимен сезон започва в средата на декември

Официално има обявена дата за началото на зимния сезон - 18 декември. Именно това ще е и началото на активния зимен сезон. Най-съществе...

Скиорите и сноубордистите ще плащат 75 лева средно за дневна лифт карта.  

Ски зона „Боровец” обяви първа цените за новия сезон. Както вече стана известно, миналогодишните цени са само в първата седмица след откриването, тоест от 18 до 26 декември, включително.  

От 27 декември дневната карта за възрастни е на цена от 75 лева, за младежите между 14 и 22 години, както и за хората на и над 65 години – 54 лева, за децата от 7 до 13-годишна възраст е 44 лева. Децата под 7 години ползват съоръженията безплатно. Седмичната карта е 400 лева за възрастни.  

И Пампорово, и Банско също имат промо пакет в рамките на първите дни след откриването на сезона. На Пампорово от 18 до 28 декември, включително, е в сила промоционален период с цени на еднодневна лифт карта, които запазват миналогодишните стойности от 62 лева за възрастен, 49 лева за младеж и 37 лева за деца. От 29 декември в сила влизат редовните цени на ски услугите за зимен сезон 2021/2022 с цена на еднодневна лифт карта 75 лева за възрастен, 59 лева за младеж и 45 лева за деца.

Стела Балтова: Зимният сезон стартира без зелен сертификат

Служебният министър на туризма Стела Балтова заяви, че очаква един интересен зимен сезон, но по последните проучвания 74% от българскит...

В Банско до 26 декември цените са от миналия сезон. От 27 декември обаче дневната лифт карта за възрастни ще е на цена от 79 лева, за студенти/ученици от 13 до 19 години и за пенсионери до 75 години – 70 лева, а за деца от 7 до 12 години – 43 лева. Символична сума от 1 лев ще се заплаща за деца до 7-годишна възраст и пенсионери над 76 години. 61 лева е полудневната карта, която може да се ползва след 12:30 часа за възрастни.

Още: Класация: Българските ски курорти са от най-евтините в Европа

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com