Отново протест срещу паркирането в София

3883
Отново протест срещу паркирането в София

Гражданско протестно шествие със сини и зелени балони ще се проведе на 10 октомври от 18.30 часа от пл. "Славейков" до Столична община, съобщиха организаторите, предаде БГНЕС.

Гражданско движение "ДНЕС" ще се включи в инициирания от Фейсбук групата "Не на данък паркинг..." протест, на 10 октомври на пл. Славейков в София, откъдето ще тръгне поредното протестно шествие на гражданите срещу рекета, налаган от Общината под формата на "данък-паркинг".

Крайна точка на шествието е сградата на Столична община, където на Фандъкова протестиращите ще задават въпроси и получават отговори. "От сигурни източници научихме, че с внимание ще бъдем удостоени от г-жа Фандъкова и г-н Тошев. Нека всеки заинтересован подготви въпрос към един от двамата, за да се получи добра дискусия!", призовават в поканата си до гражданите организаторите на протеста.

В знак на протест, в небето ще бъдат пуснати сини и зелени балони с вързани за тях банкноти. Те ще символизират отлитането във въздуха не по предназначение на парите на софиянци от синя и зелена зона, за какво ли не, но не и за изграждането на паркинги и улесняването на паркирането на столичани и гостите на столицата.

Припомняме, че на последния граждански протест срещу наредбата за паркиране в столичния център пред сградата на административния съд в София излязоха около 300 души в мълчалив протест и израз на вяра в съда. На 5 октомври съдът не взе решение по делото срещу новите правила за паркиране в столицата, а го отложи за 7 декември.

Тъй като няма чуваемост в общината, ние трябваше да достигнем до съда. Ако той е справедлив и спазва законите, би трябвало да отхвърли наредбата за синята зона в текстовете, които дискриминират гражданите. Това заяви на предния протест един от участниците. След серия от протестни шествия против новите регламентации за паркиране в центъра на столицата липсата на отговаряне на исканията на протестиращите доведе до завеждане на дело против Столична община в Административен съд - София.

Редактор: Десислава Ушатова

Данчо Караджов пред Actualno: Срам ме е. Новите правила за паркиране са пълна идиотщина

От понеделник, 1 октомври, вече са в сила новите правила за паркиране в центъра на София. Според тях паркирането в „Синята зона&l...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com