Павлова: Няма затворени пътища в страната

2455
Павлова: Няма затворени пътища в страната
Снимка: БГНЕС

Към този момент въпреки интензивните валежи в цялата страна на места от сняг, на места от дъжд, няма затворени пътища в цялата страна. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в предаването „Седмицата” по „Дарик”.

Министър Павлова обясни, че обичайно тези пътища, които се затварят за цяла зима, са затворени.

100 % от приходите от винетни стикери се използват за ремонт на пътищата

100 % от приходите от винетни стикери се използват за ремонт на пътищата. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” инж. Лазар...

„Всички останали за отворени, обработени и проходими при зимни условия. За цяла нощ нямаме получен нито един сигнал за проблеми на пътя, така че тази нощ беше сравнително спокойна, което обаче не трябва да ни успокоява, особено за тези които планират пътуване. По-тежката обстановка предстои, защото още днес следобед, се увеличава снеговалежът , а там, където сега вали дъжд, ще се обърне в сняг и ще вали интензивно до края на деня. Очакваме сериозни заледявания, поради драстичното падане на температурите в понеделник и вторник”, каза още министър Палвова.

По думите й при тези ниски температури няма да действа и солта, с която се обработват пътищата.

Министър Павлова обясни, че именно затова в ситуация като тази ще бъде използван химикалът калциев бихлорид, който действа при температури под минус 10 градуса. По думите й той е важен за градовете, в които има градски транспорт, но него използваме и при автомагистралите. Докато със сол се обработват в момента всички автомагистрали и първокласни пътища. Министър Павлова уточни, че пясъкът по магистралите е забранен, но той се използва при по-ниския клас пътища. „Второкласните пътища се опесъчават и те са проходими при зимни условия”, увери министърът на регионалното развитие и благоустройството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com