Питейната вода в Ботевград не е пречиствана от години?

26214
Питейната вода в Ботевград не е пречиствана от години?
Снимка: Thinkstock

Питейната вода в Ботевград може би не се пречиства от години. Това скандално разкритие направи изпълнителният директор на "Напоителни системи" Димитър Методиев.

По думите на Методиев от години ВиК в Ботевград се е вързало към системата на "Напоителни системи" и така точи вода. На въпрос на репортер на Actualno.com дали това означава, че със сигурност водата на града не се пречиства, Методиев буквално отговори: "Може шефът на ВиК да е намерил начин да построи пречиствателна станция, за която аз не знам".

Новия зам.-регионален министър бил клиент на прокуратурата

Заместник-министърът на регионалното развитие Радослав Русев, чието назначение премиерът Георги Близнашки обяви преди броени часове, ...

Шефът на "Напоителни системи" добави, че проблемът не е нещо ново за сектора - той седял от години, но никоя отговорна институция не обръщала внимание. На въпрос има ли други такива случаи в България, Методиев отговори, че "Напоителни системи" няма такава информация

Скандалното изявление накара председателя на ДКЕВР Светла Тодорова да обещае, че Комисията ще провери случая. Потърсихме и позицията на ВиК Ботевград, но на посочените в сайта на дружеството телефони не отговаря никой към момента. Шеф на дружвството е г-н Радослав Василев Наков.

Състоянието на "Напоителни системи"

Дружеството не е в цветуща форма, призна още Методиев. Дълговете са 24 млн. лева, а служителите не са получавали заплати от август насам. Тепърва трябва да им бъде изплатено възнаграждението за септември, като надеждите са това да стане до края на този месец.

КЗП погна ВиК дружествата

Два вида неравноправни клаузи присъстват във всички общи условия на ВиК дружествата в страната, констатира обстоен анализ на Комисията ...

На въпрос има ли "Напоителни системи" сметки в Корпоративна търговска банка, Методиев отговори, че няма. Но сметките ни без това са запорирани, нищо че са в други банки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София