Подписахме декларация за защита на авторските права с Франция

3922
Подписахме декларация за защита на авторските права с Франция
Снимка: БГНЕС

Декларация за защита на авторските права и на културното наследство беше подписана в Париж на работна среща между българския министър на културата Вежди Рашидов и френския му колега Фльор Пелерен, съобщава БНР.

Френският министър на културата и комуникациите обяви предложението след изтичането на 5-годишното Споразумение между България и „Лувъра” догодина, то да бъде подновено за още пет години.

Изложбата "Епопея на тракийските царе" се открива в Лувъра на 14 април

Седемнадесет български музея участват със свои експонати в най-голямото и престижно българско културно събитие в чужбина за 2015 г. - и...

Пелерен съща така поздрави Рашидов по повод откриването на изложбата „Епопея на тракийските царе - археологически открития в България”, което ще се случи тази вечер в музея „Лувър”.

Преди откриването на експозицията министър Рашидов акцентира, че това е една сбъдната мечта на България. „Влизайки в големия музей и представяйки българска култура от най-високо ниво, България не само, че  влиза в световната история на културата. Тя става от световно значимите арт фактори в света", каза Рашидов. „Трудно е влизането, но случи ли се това нещо, веднага става друго ниво, от друга категория е българската култура и българската държава", добави той.

Седемнадесет български музея участват със свои експонати в най-голямото и престижно българско културно събитие в чужбина за тази година - изложбата „Епопея на тракийските царе - археологически открития в България”. Тя се провежда под патронажа на премиера Бойко Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com