Понеделник носи застудяване

15057
Понеделник носи застудяване

Днес североизток облачността ще започне да се увеличава, а от север да прониква по-студен въздух. Минималните температури ще са между минус 7° и минус 2°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик Георги Цеков.

През деня над северните и източни райони облачността вече ще е значителна, на много места с намалена видимост или мъгла. В Югозападна България ще има повече слънчеви часове и там температурите ще са малко по-високи. Вятърът ще е слаб, по Черноморието до умерен от север-северозапад. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 1° и 6°. В София минимална минус 5°, максимална около 2°.

Ясна, слънчева, но и студена неделя

Времето днес ще е ясно и предимно слънчево, но и студено. Това гласи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (...

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще продължи да е по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е значителна, без валежи. Вятърът ще е слаб до умерен, от север. Температурите ще се понижат и максималните ще достигнат 2°-3°. Вълнението на морето ще е 2 бала. Температурата на морската вода е 7°-8°.
В планините облачността ще е променлива, като в Рила, Пирин и Западните Родопи ще има повече слънчеви часове. Вятърът ще е до умерен и ще се ориентира от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200м минус 1°, на 2000м около минус 4°.

Във вторник ще е предимно слънчево; повече облаци ще има над източните райони, където ще духа слаб до умерен северен вятър. Температурите ще са почти без промяна. През следващите дни ще преобладава слънчево време; на места в низините ще има мъгла,която в следобедните часове временно ще се разсейва.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com