Поредната смърт на пътя: Къде е държавата, при Неволята ли?

6369
Поредната смърт на пътя: Къде е държавата, при Неволята ли?
Снимка: БГНЕС

Спрете убийствата по пътя, без война сме във война. Така бащата на загиналото момче при тежката катастрофа на бул. "Сливница" и ул. "Русе" се обърна към българското общество и българските власти. При катастрофата бяха убити 22-годишен пешеходец и 24-годишно момиче, също пешеходец - бащата на момчето добави пред bTV: "Загина синът ми, загина снаха ми".

ОЩЕ: Бащата на момчето, загинало на бул. „Сливница”: Ани и Явор се готвеха за сватба

"Трябва да се спре убийството на пътя. Брат ми щеше да умре на този светофар, мой приятел щеше да умре на този светофар и още хиляди хора. Скоростта е убийствена, нощно време тук се правят гонки, а полицията спи". Това заяви пред БГНЕС Стефан Евстатиев живущ в непосредствена близост до случилата се трагедия на бул. Сливница.

"Трябва да спрат убийствата на пътя. Това е България - всичко е безнаказано. Трябва да има 1,5 м легнали полицаи. Три пъти съм се обаждал на 112, те казват да не се обаждам вече", каза още живущият в квартала. "Искаме адекватен закон, адекватни глоби", подчерта ще Стефан Евстатиев.

Защо никой не пое инициатива и отговорност да се направи пасарелка на това място, попита друг млад мъж. Кой трябва да го направи - кметът, районният кмет (община "Илинден"), някой общински съветник, някоя дирекция на МВР - кой? Всички си прехвърлят отговорността, добави мъжът.

Мариана Вълчева, също живееща в квартала, каза, че се случва безхаберие както в държавата, така и при нас: "Ние не надаваме глас, когато трябва, и ставаме жертва. Всеки ден на някоя улица загива някой, за който всички мълчим. Сблъсъкът бе ужасен, всичко което се случва, е ужасно, това е основният белег за умъртвяването на едно общество и примирението, че това се случва всеки ден. Освен, че няма работещи камери на булеварда нощем, то няма и работещи органи, което е по-жалкото. Трябват и по-строги мерки за младите шофьори, но възпитанието вкъщи е основно, то няма как да бъде заменено с която и да е камера, на който и да е светофар. Призивът ми е всеки да мисли".

Надежда Дойчева, модератор в "Катастрофи София" коментира, че още отпреди със случая "Семерджиев" и смъртта на Милен Цветков, те имат нужда да подкрепят хората на такива видове събития. "Ние ги подкрепяме напълно, в тъгата им, във всичко", каза още тя, след което обясни, че е потресена от това, което се е случило. "Шофьорът на автомобила от трагичния случай в полунощ преминава през жертвите, продължава надолу с ясна мисъл, защото според тестовете не е употребил наркотици и алкохол, забива се в стълб, преди това удря още 2-3 коли", припомни Надежда Дойчева. Тя смята, че младите шофьори не трябва да карат по-мощни коли от 150 конски сили и да има ограничения, за да не го правят. "Ние искаме за всички ефективна присъда и за Семерджиев, и за всички случаи, но ефектите са нулеви, затова и не очаквам нищо. Само моля шофьорите да не се качват пияни и дрогирани", призова още тя.

Ще се събираме на протест, казаха вкупом хората - снощи, малко преди мръкване имаше протест.

Според адвоката на обвинения Димитър Марковски, той казал, че се прибирал към вкъщи. По предварителни данни няма провинения по пътя. Възможно е наказанието да е до 10 години, но има много условия - по кой член ще остане обвинението, дали ще има признаване на вина.

ОЩЕ: Задържаха шофьора, причинил катастрофа с жертви в София

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com