Младежи загинаха при тежка катастрофа в София

28788
Младежи загинаха при тежка катастрофа в София
Снимка: iStock/Guliver

Тежка катастрофа е станала през нощта на столичните бул. „Сливница“ и бул. „Константин Величков“. По първоначална информация на място са починали момче и момиче, а други двама са настанени в болница, съобщи bTV. 

Потребител пише в платформата „Аз, репортерът“, че шофьор на черен „Форд“ е ударил момиче на пешеходна пътека. От силния удар младата жена е починала на място. 

Двама младежи загинаха при катастрофа във Видин

Двама младежи загинаха при катастрофа тази нощ във Видин, съобщи БНТ.   По първоначална информация от полицията, шофьорът, к...

Шофьорът напуска мястото на инцидента, без да провери състоянието на удареното момиче и продължава в посока бул. „Константин Величков“ и малко преди кръстовището се удря в такси. От удара Форда се завърта, качва се на тротоара и удря други трима пешеходци. Младо момче е починало на място, а други двама са откарани в болница в тежко състояние. И сутринта продължава да е блокирано движението по бул. „Сливница“ в посока центъра, тъй като продължава огледът.

ОЩЕ: Задържаха шофьора, причинил катастрофа с жертви в София

Очаква се официална информация от полицията. От неправителствената организация Европейски център за транспортни политики, водена от Диана Русинова обаче, изразиха съмнения какво се е случило. "На мястото на инцидента експерт на Европейския център за транспортни политики (ЕЦТП) установи, че спирачният път на автомобила е близо 300 метра, което говори за много висока скорост. Следите от катастрофата обаче са бързо и старателно заличени и това повдига куп въпроси. Според очевидци жертвите са блъснати на две различни места. Почти 12 часа по-късно обаче липсва ясна и точна информация от страна на органите и това поражда спекулации и съмнения за прикриване на факти".

От центъра казват и друго: "Станалото е поредната фатална катастрофа с участието на водач със съвсем минимален стаж, което крещящо показва важността от прилагането на наредба Н-12 от 5 август 2019 година. Тя се отнася за "реда за служебно обследване на тежките пътнотранспортни произшествия, допуснати от водачи, придобили правоспособност за управление на моторни превозни средства от две години, и водачи на моторни превозни средства за обществен превоз или за собствена сметка на пътници и товари, и набелязване на мерки за тяхното ограничаване".

Тежка катастрофа в Турция

Най-малко 12 души са загинали, а повече от 30 са ранени при пътнотранспортно произшествие в турската провинция Хатай, съобщават турскит...

Според член 9, ал.1 на наредбата е предвидено ежегодно в срок до 1 май комисията по тази наредба да изготвя и публикува анализ на данните за предходната година. Този анализ трябва задължително да включва предложения и мерки за подобряване на безопаността и движението по пътищата. Досега обаче този анализ никога не е бил публикуван в пълнота! Миналата година анализът бе изготвен само от страна на МВР без участието на останалите институции, имащи отношение по закон към безопасността по пътищата.

През февруари тази година ЕЦТП предложи съдействие чрез участие на свои експерти в изготвянето на доклада. Това обаче бе отказано с мотив, че в институциите има достатъчно експерти, които да подготвят документа за 2022 година. Пълен такъв обаче и до днес няма. Липсата на пълни доклади за последните три години води до липсата на мерки и превенция относно поведението на водачите с малък стаж".

Още: Двама ранени при тежка катастрофа на Подбалканския път

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com