Поставят предупредителни знаци за пешеходците на автогарите

5058
Поставят предупредителни знаци за пешеходците на автогарите
Снимка: БГНЕС

Ще бъдат поставени предупредителни знаци за опасност при движението на пешеходците в автогарите. Това каза директорът на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” Цветелин Цветанов във връзка с новите мерки за сигурност на автогарите.

Той обясни, че мерките се налагат заради инцидента с детето, което почина в началото на тази седмица, след като беше блъснато от автобус на автогара Ямбол, предаде "Фокус".

Автогарата в Добрич беше затворена заради съмнителен пакет*

Автогарата в Добрич е затворена заради съмнителен предмет, съобщи Нова телевизия. Сигнал са поставен куфар е бил предаден на регионалн...

„Ще бъде обърнато внимание на автогарите и за организацията на движението в самата автогара. Санкция в момента няма предвидена в закона. По принцип има санкция относно нередности при автогарите, вътре в самото автогарово обслужване. За спазването на пътните знаци на автогарата или на пътя следи собственикът на автогарата”, коментира още Цветелин Цветанов.

Той посочи, че трябва да се сигнализира в автогарата или на телефон 112, ако се види неохраняем или безстопанствен багаж.

„От април имаме спуснати писма до всички собственици и управители на автогари или ползвателите и наемателите им. Писмата са във връзка с повишаване на мерките свързани с опасност от терористични актове”, обясни той.

Директорът на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” посочи, че за безстопанствен багаж трябва да се следи внимателно от охраната на автогарата и от пътниците.

Строят нова автогара в Търговище

Втора автогара ще бъде построена в Търговище. Тя ще се намира на улица „Скопие” близо да битака и работническия стадион. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com