Повдигат обвинения на Павлов и Донев за пране на пари

6098
Повдигат обвинения на Павлов и Донев за пране на пари

Прокуратурата ще повдигне обвинения на Любомир Павлов и Огнян Донев за пране на пари, предаде БГНЕС.

Съсобствениците на медийна група "България" Любомир Павлов и Огнян Донев са разследвани за пране на пари. То е приключило, а според наблюдаващият прокурор трябва да им се повдигнат обвинения за пране на пари и данъчни престъпления.

Двамата са получили призовки да се явят в Националното следствие. До делото срещу Павлов и Донев се стигна след сигнал на бившите им съдружници Христо Грозев и Карл Хабсбург. Двамата твърдят, че чрез покупката на вестниците "Труд" и "24 часа" Любомир Павлов и Огнян Донев са изпрали пари, придобити от престъпна дейност.

Засега прокуратурата отказва официално да потвърди информацията. "Ще се въздържа в следващите 24 часа от коментар" беше единственото, което каза градският прокурор на София Николай Кокинов.

Тази сутрин Павлов каза, че публикацията във вестник "Преса" от миналата седмица, "в която манипулативно е предадена негова среща го връща 20 години назад, когато Държавна сигурност контролира живота на българите".

При съиздателите на вестниците "24 часа" и "Труд" е бил изпратен човек близък до Христо Грозев. Той предупредил Любомир Павлов, че не бива в Брюксел да се състои среща за медийна свобода, както не бива СИБ да подава жалба за държавна помощ за определени медии у нас.

Любомир Павлов съобщи още, че днес ще депозира пред главния прокурор и вътрешния министър имена и факти, които са му станали известни от представител, изпратен от Христо Грозев. Човекът, чието име също ще бъде предадено на правоохранителните органи е обяснил, че били дадени един милион лева на прокурорите Ангел Илиев и Момчил Георгиев, за да образуват досъдебно производство срещу съсобствениците на "24 часа" - Любомир Павлов и Огнян Донев независимо, че резултатите от две експертизи са били категорични, че поставените подписи за прехвърляне на дялове на Медийна група България са на Христо Грозев.

Според Павлов не може и да става дума за търговия с влияния чрез най-влиятелната медия в България, чиито собственик е той. "Те пишат истината, дори понякога тя да е неудобна и неприятна. Медиите "не режат глави", питайте Иван Костов и Георги Първанов и ще видите, че главите са им на мястото", пошегува се Любомир Павлов с метафората, използвана от водещия.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Добри новини за храните на борсите
Добри новини за храните на борсите

И през тази седмица има спад в цените на основни хранителни стоки и на плодовете и зеленчуците на борсите в страната, показват данните в седмичния...