Предвиждат по-високи глоби за шофиране в насрещното движение

4251
Предвиждат по-високи глоби за шофиране в насрещното движение
Снимка: Thinkstock/ Guliver

За по-високи глоби за шофиране в насрещното движение ще настояват депутати от транспортната комисия след масовите сигнали за безразсъдно шофиране, информира bTV.

Глобата зa каране в насрещното движение е от 20 до 150 лева и не е актуална, коментира Настимир Ананиев от транспортната комисия в парламента.

Шофьор уби на място пешеходец във Варна и избяга

61-годишен мъж загина на място, след като бе блъснат от автомобил "Пежо", докато пресича пътното платно, съобщиха от пресцентъра на пол...

"Аз мисля, че санкцията трябва да се вдигне около 10 пъти. Защото това е много тежко нарушение и създава пр-ки за много тежки катастрофи”, допълни още той. 

Депутатът ще предложи законови промени заради руската рулетка, която продължава на пътя. Поредното скандално видео, изпратено ни от наш зрител е на дипломатическа кола, която се движи в насрещното на булевард "Черни връх". Пътната полиция издирва нарушителя.

От своя страна Петър Славов от Реформаторския блок коментира, че внесеният законопроект предвижда допълнителна наказателна отговорност за шофьори рецидивисти. Например, при първо провинение – шофьорите ще получават акт, но ако бъде хванат повторно със същото нарушение, вече ще го грози затвор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com