Преустройват конфликтно кръстовище в Стара Загора

11049
Преустройват конфликтно кръстовище в Стара Загора
Снимка: БГНЕС

След два месеца ще бъде изградено кръгово движение на конфликтното кръстовище на улиците „Авг. Траяна" и „Хан Аспарух" в Стара Загора. Съществуващата градинка и заведението там ще се запазят. Информацията съобщи на пресконференция днес ресорният зам.-кмет Йордан Николов. Това се случи след проведеното заседание на Общинската комисия по безопасност на движението.

Идеята на кмета Живко Тодоров за кръговото кръстовище принципно беше подкрепена от членовете на комисията, след което проектът ще мине за одобрение в КАТ и до два месеца трябва да бъде изпълнен, уточни зам.-кметът. Улицата ще бъде асфалтирана и ще има уширения за двете отбивки.

КЗК отмени доставка на тролеи в Стара Загора

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени решението на местните власти в Стара Загора за възлагане на обществена поръчка за дос...

Йордан Николов съобщи още, че във връзка с поетапното изпълнение на Актуализирания план за организация на движението в града, с цел разтоварване на трафика по кръстовищата от първостепенната пътна мрежа и увеличаване на функционалността на улица "Братя Жекови", която дълги години беше затворена с мантинела, вече е отворена за движение към бул. "Патриарх Евтимий". Включването в движението по булеварда ще става със задължителен десен завой. Посоката на движение е указана с вертикална сигнализация, обясняват от пресцентъра на общината.

Предстои ремонт на ул."Бр.Жекови" в участъка от бул."П.Евтимий", в посока изток. След това ще се даде възможност на живеещите в квартала да могат да завиват там от булеварда, за да се разтовари движението през следващото му кръстовище – с ул."Хр.Ботев". По предложение на кмета Живко Тодоров в началото на следващата година ще бъде направено допълнително платно на кръстовището на бул."П.Евтимий" за завоя на дясно по ул. „Хр. Ботев". Оказва се, че това е най-натовареното кръстовище в пикови часове.

Продължава работата по плана за организация на движението в разширения център с въвеждането на голям брой еднопосочни улици, като ефективна мярка за решаване на проблема с паркиране на МПС и частично разтоварване на трафика по кръстовищата от първостепенната пътна мрежа. Изчаква се завършването на водния проект и асфалтирането на ул. „Св.кн.Борис", за да завършим работата по плана, обясни още Николов.

Въведени са в експлоатация нови 6 светофарни уредби, изградена е светофарна уредба тип „Бягащ пешеходец" до магазин „Зора", до края на седмицата ще бъде поставена такава и на кръстовището на улиците „Д. Стаев" и „Милин камък".

Ще затворим кръстовището на Семинарията, предупреждава Любомир Христов

Най-вероятно ще се наложи няколко дни затваряне на кръстовището при Семинарията. Това каза за заместник-кметът по транспорт и транспорт...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com