Проблемът с алкохола сред най-младите е много сериозен, подчертават експерти

3812
Проблемът с алкохола сред най-младите е много сериозен, подчертават експерти

Спешна национална акция за превенция на употребата на алкохол. Пред Нова телевизия Стела Богомилова припомни, че през 2010 година в Русия е имало статистика, която е сочела, че 80% от тийнейджърите употребяват алкохол. Като превенция руската държава е засилила спортните инициативи сред учениците.

Според Богомилова не е ясно колко точно деца пият в България, но е ясно, че проблемът е сериозен. От проведени в страната анкети става ясно, че чест случай младите да посегнат към чашката е заради проблем в усвояването на учебния материал. Пред Нова телевизия Богомилова даде пример – за дете от втори клас, което не може да се справи с четенето и изпитва ужас от училищния звънец, защото в междучасието е обект на подигравки.

Всеки трети българин е сядал пиян зад волана

Проучване, представено при старта на кампанията „Алкохолът е лош шофьор", показва, че всеки трети българин е сядал пиян зад волан...

Психологът Илияна Самуилова пък каза, че алкохолът е символ на налагане от страна на младите. В съвремието страшно много ни липсва общуването и когато един млад човек не може да се похвали с нещо, той се хвали колко е пил, добави тя. А Стела Богомилова заяви, че пиенето на алкохол ни е и национална черта – индиректно и чрез образованието, като например „Маминото детенце”, директно и в семейството. Самуилова обаче подчерта, че алкохолът отваря пътищата към други, по-страшни зависимости.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com