Протестиращи срещу ЧЕЗ блокират пътя за Гърция

13235
Протестиращи срещу ЧЕЗ блокират пътя за Гърция

Бунтовете срещу солените сметки за ток излизат на магистралите. Армия от протестиращи се организира в социалните мрежи за блокада на главен път Е-79 край Дупница, предаде Стандарт нюз.

Ударните групи, които преди два дни барикадираха с тонове боклуци местния офис на ЧЕЗ, сега са замислили да спрат с жива верига движението по шосето за Гърция.

Иван Костов: Не може ЕРП-тата да покриват загуби по мрежата с нашите сметки

Частната собственост е основата на добре функциониращата пазарна икономика. А по отношение на енергийния сектор в България този постула...

Живата барикада е планирана за неделя в 12 часа на обяд.

В същото време стана ясно, че расте броят на недоволните клиенти от друг електроразпределител - австрийската компания ЕВН, която снабдява с ток цяла Югоизточна България. Това става ясно от броя на заведените дела срещу компанията в Старозагорския районен съд, който днес отчете своята работа за миналата година. 

От около 300 броя граждански иска, в които ЕВН е ищец или ответник, вече над 15 на сто са на недоволни клиенти, поясни съдия Милена Ангелова от гражданското отделение. Повечето съдебни жалби били за корекция на сметките на ток след проверка на електромера в отсъствието на абоната.

Дори да има съмнение за манипулация на измервателния уред, проверката от експертите трябва да става в присъствието на абоната, в противен случай е незаконна и съдът отменя корекцията на сметката, добави съдия Ангелова.

"Национализация на ЕРП-тата", ревнаха протестиращите. "Не", каза Дянков

Национализация на електроразпределителните дружества – това поискаха в един глас протестиращите за втори ден хора в Пловдив. Дне...

Старозагорският окръжен съд е разгледал през миналата година общо 10 757 дела, при 16 щатни съдии и това прави близо 62% действителна натовареност, посочи председателят на съда Росен Чиликов. Според него в страната имало съдилища с много скромна натовареност. Той посочи няколко от тях без да ги назовава: 7 съдии и 34 служители имали разгледани 1050 дела за годината, 5 съдии и 18 служители – 620 дела годишно.

Старозагорските магистрати отново възобновиха предложението си държавните и общински институции и юридически лица да бъдат задължени по закон да приемат призовки по електронен път. Това би ускорило неимоверно съдопроизводството, уверен е Чиликов. Конкурсите за назначаване на магистрати да се провеждат и на регионално ниво – в апелативните съдебни райони, гласи друго предложение на Старозагорския районен съд. Заради сегашното централизирано провеждане на конкурсите вече трета година съдът работел с двама съдии по-малко от щата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com