Путин няма да идва на 3 март

16605
Путин няма да идва на 3 март

Посланикът на Руската федерация у нас Юрий Исаков заяви, че не очаква президентът Владимир Путин да посети България на 3-ти март по повод 135-годишнината от освобождението от турско робство, съобщи БНР.

Припомняме, държавният глава на Русия трябваше да посети страната ни през ноември, когато се очакваше България и Русия да подпишат договор за изграждането на "Южен поток". Тогава той отложи идването си у нас, като по-късно се появи информация, че може да дойде в България на националния празник 3 март тази година.

Путин с най-ниска стойност на рейтинга от 2000 година насам

Рейтингът на Владимир Путин е паднал до най-ниското си ниво от 12 години и половина насам. Това стана ясно от проучване на социологичес...

По отношение на големия брой руски граждани, които летуват у нас и които си купуват имоти по българското Черноморие, Исаков изтъкна, че това е много положителен факт и е пример за изгодно сътрудничество между България и руските граждани като инвеститори.

По думите за десетте месеца на 2012 г. страната ни е била посетена от 570 хил. руски граждани, като през 2013 г. се очаква те да достигнат 800 хил. души.

„Това е дестинация, където винаги ви очакват хора, които ви разбират и на ментално равнище, с близка култура и традиции, и същата вяра и не на последно място - с много общи сближавания и исторически моменти", изтъкна той.

Руският посланик в България коментира още, че Брюксел е стратегически партньор на Москва, но изтъкна, че потенциалът в отношенията между Русия и ЕСС не е постигнат. „Европейският съюз е най-важният ни партньор, бих казал стратегически дори партньор", заяви Исаков, посочвайки, че потенциалът между двете страни не е постигнат в неговата пълнота и затова не се е реализирал в цялост.

Русия изтегля гражданите си от Сирия

Два руски самолета за евакуация на руски граждани от Сирия е изпратил Кремъл. Това е първата подобна акция на правителството в Москва, ...

Едно от препятствията според руския посланик в отношенията между Москва и Брюксел остава установяването на безвизов режим между Русия и Европейския съюз за краткосрочните пътувания. Според него няма никакви юридически или технически препятствия това да бъде направено.

Има дефицит на политическа воля в партньорите на Русия от страна на ЕС, смята той.

"Двете части на Европа и Русия, като източното крило, и ЕС като западната част на общото наше европейско пространство, са обречени да бъдат заедно и неслучайно руският президент Владимир Путин постави такава свръхстратегическа задача, която първи обаче формулира ген. Де Гол за единното, хуманитарно, икономическо и културно пространство от Ламанша до Тихия океан", коментира руският посланик в София.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com