Радосвета Василева: Това е брутален опит на българската мафия да съсипе живота ни

10645
Радосвета Василева: Това е брутален опит на българската мафия да съсипе живота ни

Бях ужасена и безкрайно озадачена - как един млад учен и доктор по право попада в „Червена бюлетина“ на Интерпол. Това заявява в специално обращение дъщерята на скандалния банкер Цветан Василев - Радосвета Василева, изказвайки недоумението си как може нейното име да попадне в подобен списък.

"Това е история за бруталната злоупотреба с право и безпардонното погазване на човешки права от корумпирани български държавни чиновници. Това е потресаващ разказ от първо лице за това как българската прокуратура може да Ви издаде „Червена бюлетина“ на Интерпол още преди да Ви е призовала (в случая даже нередовно) и преди да Ви е повдигнала скалъпено абсурдно обвинение! Да, толкова са арогантни, отмъстителни и примитивни", пише в изявлението си адвокат Василева.

Служителите на оръжейна фирма, близка до Цветан Василев, заплашват с блокади

Готови сме да стигнем до Народното събрание, пред парламента ще протестираме. Така служители на оръжейната фирма ЕМКО отговориха на въп...

Тя е категорична, че баща ѝ е рекетиран дълги години от българските политици, но през 2014-та година "наглостта преминала всякакви граници": "Както е вече известно, през 2014 г. г-н Делян Пеевски чрез адвоката си г-н Ангелов е поискал да му прехвърли активи на КТБ безвъзмездно. Баща ми, разбира се, е отказал. Тогава започна нашият кошмар." Според нея действията срещу семейството й са "класическия подход на автоританите режими".

Освен това в изявлението си тя подчертава, че българските власти изрично са поискали „Червената бюлетина“ да е публична и да е на сайта на Интерпол – обикновено тези бюлетини са тайни. Радосвета отрича баща ѝ да се издирва и разследва от Интерпол: "Първо, Централата на Интерпол в Лион няма правомощия да разследва когото и да било: те само се съобразяват с молбите от националните бюра на Интерпол, без да проверяват фактите по същество. Второ, „Червената бюлетина“ на баща ми е издадена от българското бюро на Интерпол по нареждане на българската прокуратура. Трето, единствената причина баща ми да продължава да бъде в списъка на Интерпол, въпреки че отдавна местоположението му е известно, е, че българските власти безскрупулно отказват да оттеглят „Червената бюлетина".

Радосвета припомня и казуса със закона "Магнитски", от който има вероятност да се възползва Цветан Василев. Въпросният закон дава право на американското правителство да защитава хора по цял свят, станали жертва на репресии и нарушения на правата им заради това, че са разкрили случаи на корупция по върховете.

В края на изявлението има посочен линк към петиция в подкрепа на Василева: "Ако вярвате, че правовата държава трябва да бъде възстановена, и ако смятате, че е неприемливо корумпирани държавни служители да поругават човешките права, за да рекетират български граждани, моля подпишете тази петиция в подкрепа на жалбата по закона „Магнитски“. 

Радев ще гарантира сигурността на Цветан Василев, ако той се върне в България

Президентът Румен Радев ще гарантира сигурността на банкера Цветан Василев, ако той реши да се върне в България и да даде показания п...

ЦЕЛИЯТ ТЕКСТ НА ИЗЯВЛЕНИЕТО НА РАДОСВЕТА ВАСИЛЕВА МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК!

Припомняме, че Радосвета Василева подаде жалба (22 август) срещу искането на прокуратурата да бъде задържана за 72 часа във връзка с обвинението към нея за пране на пари. Жалбата бе подадена пред Софийския градски съд (СГС), но ден след това бе отхвърлена

Радосвета понастоящем е в Лондон, т.е. на територията на страна-членка на Европейския съюз. Държавното обвинение иска задържането ѝ заради пране на 2,6 млн. лева, с които през 2013 година си е купила апартамент в България. Според прокуратурата в годините, когато Цветан Василев беше недосегаем и получаваше награди като "Банкер на годината" и "Мистър Икономика", дъщерята е трябвало да знае, че той върши престъпления.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...