Рашидов: Днес България управляват хора, седели на масата на Илия Павлов

31676
Рашидов: Днес България управляват хора, седели на масата на Илия Павлов
Снимка: БГНЕС

Аз не съм се отрекъл от Илия Павлов и не съм негов съдник, но съм виждал нелицеприятни неща на масата му – много политици. Хора, седели на масата на шефа на „Мултигруп” днес управляват България. Това каза депутатът от ГЕРБ и бивш министър на културата Вежди Рашидов в предаването „Лице в лице” по bTV.

Винаги ще помня една негова фраза: „Най-евтиното нещо, което ми струва, е да си купя политик. Тези хора управляват точно в това правителство”, каза Рашидов и не пожела да съобщи подробности с аргумента, че „нещата ще излязат едно по едно”.

БСП сама и един митинг не може да направи, присмя се Борисов

БСП се докара дотам, че сама и митинг не може да направи. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на митинга на партията в Пловдив, ви...

Той нарече извинението на лидера на БСП Сергей Станишев за Възродителния процес, отправено към българските турци от трибуната на съвместния митинг на БСП и ДПС в София, „най-грозния спектакъл в живота ми”.

„Нито е работа на Станишев, нито някой го е упълномощил. Възродителният процес го направиха петима човека от ЦК на БКП. Не може едните от ДС да са възродители – българските граждани с какво са виновни, че са ме покръстили петима идиоти и една камара силови структури”, заяви Вежди Рашидов, според когото „истината е между редовете в досиетата”.

„Отворихме досиетата и какво? Нима хидроенергетиците не продължават да перат пари?” попита депутатът от ГЕРБ. Според него е необходима лустрация.

„Замислете се как едни депутати идват, примерно от кърджалийските села – как така за четири години идваш от село и си тръгваш от парламента успял бизнесмен. Външните пари и политиката формират корпоративната култура”, допълни още Рашидов.

Той коментира и обвиненията срещу бившия зам.-председател на парламента и втори човек в ДПС Христо Бисеров, както и тези срещу бившия му колега от кабинета „Борисов” – Цветан Цветанов. Бисеров е обвинен за извършване на финансови операции със суми пари, придобити по престъпен начин - 314 529 щатски долара и 117 192 евро, а последното обвинение срещу Цветанов е за присвояване на 50 000 лв. държавни пари.

Вежди Рашидов: Не съм разрушавал килията на Левски

В продължение на четири години, откакто ГЕРБ беше на власт, вестниците и медиите на Делян Пеевски непрекъснато ме атакуват. Върхът на с...

„Един, който има медийно затъмнение за 400 000 евро, да не говорим за консултантски пари милиони на някои енергетици. Ако Цацаров е български прокурор – равен аршин. Ако е за 50 000 лв, да им дам, аз поне съм си регистрирал парите”, беше коментарът на Рашидов по този повод.

Бившият министър на културата призова за спиране на „реваншистката война в публичното пространство”, която според него влияе на хората лошо. „Да седнат да спрат да се карат и да има някаква приемственост. Не е красиво лидери да се мачкат – повече няма да водя реваншистки диспут с министъра на културата – да направи едно по едно неща, които са добри за България”, допълни Вежди Рашидов.

По думите му, ГЕРБ също е правила грешки, когато беше на власт, но партията имала едно достойнство – да признава грешките си. „Много се учудвам на Сергей Станишев – това, което ГЕРБ не направи за 4 години, ние го постигнахме за 100 дни”, критикува Рашидов.

Той прогнозира, че и настоящите управляващи ще станат жертва на същото, заради което падна и кабинетът „Борисов”. „Кризата е тежка, и тези ще изядат горчивия хап на ГЕРБ”, посочи той.

Вежди Рашидов подчерта, че четири години като министър е работил добре с тогавашния премиер Бойко Борисов. „Аз съм дисциплиниран и ходя в парламента, защото иначе Бойко ще ме бие”, допълни той.

Рашидов: Не съм турски шпионин, а прекрасен художник

"Не съм турски шпионин. Никога не съм бил нещо друго, освен прекрасен български художник", заяви министърът на културата Вежди Рашидов ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com