Разпитват Цветанов

3678
Разпитват Цветанов
Девет министри ще участват в парламентарния контрол днес

Девет министри ще участват в парламентарния контрол. Първи на осем въпроса от народни представители ще отговаря заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Питанията към него са относно идентифицирането и подвеждането под наказателна отговорност на лице, от инцидента при джамията Баня баши на 20 май 2011 г.; във връзка с политиката на МВР за противодействие на терористични заплахи, свързани с крайнолеви екстремистки и анархистки организации в България; относно политиките на МВР за ограничаване на поръчковите убийства; във връзка със състава на политическия кабинет на Министерството на вътрешните работи в периода август 2005 - юли 2009 г.; относно проведена международна полицейска акция, с участието на ГДБОП за пресичането на доставка на хероин от България до Македония, в началото на м. март 2012 г.; във връзка със случай на полицейско насилие в Габрово; относно нападенията, които бяха извършени на частни и държавни имоти след изборите за местна власт и президент на 30 октомври 2011 г., в общ. Белица, обл. Благоевград, и във връзка с въвеждане на по-високи изисквания за пожаробезопасност в обществения транспорт.

Бойко ще се отчита пред депутати

Парламентарният контрол ще започне от 9 часа с отговори на министър-председателя на Република България Бойко Борисов на два депутатски ...

Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, ще отговори на девет въпроса от народни представители – относно политиката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за развитие на територията на Република България; във връзка с политиката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за планиране и финансиране на дейностите по изграждане, рехабилитация и реконструкция на републиканската пътна мрежа; относно пречиствателна станция в с. Вратца, общ. Кюстендил; във връзка със становище на МРРБ по доклада на ОССЕ за "Избори 2011"; относно зимното поддържане на пътищата в Силистренска област; във връзка със зимно поддържане на пътя София - Кюстендил; относно реализация на Автомагистрала "Струма"; във връзка с планирани промени в политиката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за извършване на дейностите по текущото и зимно поддържане на пътищата от републиканската пътна мрежа и относно новата политика на Министерството на регионалното развитие и благоустройството в частта на сектор "Водоснабдяване и канализация", предвиждана да се реализира чрез измененията в Закона за водите.

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще отговори на три въпроса от народни представители – относно промяна в статута на земеделските земи;

във връзка с цените на хранителните стоки и относно възможността на селскостопанските производители да реализират продукцията си на пазара.

Десислава Атанасова, министър на здравеопазването, ще вземе участие в парламентарния контрол за първи път, откакто е министър. Към нея има шест въпроса от депутати – относно нарушения на Наредба № 47 /8.09.2010 г.; във връзка със заболяването от хепатит А в с. Искра, общ. Първомай, Пловдивска област; относно политиката на Министерството на здравеопазването за стимулирането на заетите в сектора през 2010 и 2011 г.; във връзка със заплащането на участие в комисии в Министерството на здравеопазването; относно Наредба за максимално допустимите нива на електрически, магнитни и електромагнитни полета в жизнената среда и във връзка с цените на лекарствата, заплащани с публични средства.

Борисов и опозицията пак се надплюват

Премиерът Бойко Борисов отвърна остро на атаките на опозицията по време на парламентарния контрол днес. "Трябва да ни благодарите, че ...

В парламентарния контрол ще вземат участие и министрите – Диана Ковачева, министър на правосъдието, Нона Караджова, министър на околната среда и водите, Ивайло Московски, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Свилен Нейков, министър на физическото възпитание и спорта, и Томислав Дончев, министър по управление на средствата от Европейския съюз.

Парламентарният контрол ще започне в 11.00 часа и ще продължи до 16.00 часа, както решиха депутатите в сряда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com