Ректорът на УНСС: Казах на студентите да емигрират, но думите ми бяха извадени от контекст

56917
Ректорът на УНСС: Казах на студентите да емигрират, но думите ми бяха извадени от контекст
Снимка: БГНЕС

Думите ми за емиграцията бяха извадени от контекст. Това заяви ректорът на УНСС Стати Статев в предаването „Всяка неделя”.

Той обясни, че по време на връчването на декларацията на „Ранобудните студенти”, е казал, че ако на студентите не им харесва в УНСС, то могат да отидат в друг университет. Ами ако не ни харесва в България, попита един от студентите. Тогава казах, че могат да емигрират, обясни Статев.

Студенти от УНСС в опит да окупират зала заради лекция на Орешарски

Студенти от УНСС се опитаха да окупират залата, в която министър-председателят Пламен Орешарски трябваше да се проведе лекция, съобщи Б...

Ректорът на УНСС обясни, че е говорил над шест часа с окупаторите. Той добави, че в началото на окупацията на УНСС са участвали 28 души, а сега са два пъти по-малко. А тези хора пречат на в пъти повече студенти да участ, заяви Статев.

Стати Статев добави, че окупаторите в УНСС са му казали, че сега са там, защото никой не ги е чул 140 дни на улицата. В университета ли мислите, че ще ви чуят, попитал ректорът.

В отговор на тези твърдения професорът-литературовед Михаил Неделчев заяви, че 28 може и да окупират, но това не значи, че само 28 са на едно мнение. Не е казано, че всички трябва да окупират всички аули. Неделчев посочи и днешното изследване на „Алфа Рисърч”, от което става ясно, че 60% от хората подкрепят студентите, а 65% са против самото правителство.

На въпрос дали студентите няма да бъдат използвани от политическите „акули”, Неделчев заяви, че не вярва това да се случи. Той каза, че вярва, че големите протести, продължаващи над три месеца, ще канализарат голямо движение, което да направи необходимата промяна за България.

Около 50-тина студенти окупирали аудитории в УНСС и Пловдивския университет през изминалата нощ

30-тина студенти са пренощували в аудитория 2006 на УНСС през изминалата нощ. Аудиторията е известна с това, че там лекции чете премиер...

Знаете ли кое вбесява най-много младите хора – това, че ги определят за купени. А те искат промяна на ценностите, подчерта Неделчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com