С новото метро ще се изгради и подземно преминаване под бул. "Цар Борис III"

4207
С новото метро ще се изгради и подземно преминаване под бул. "Цар Борис III"
Снимка: БГНЕС

От тази нощ се въвежда етап от организация на движението – затваряне на участък от бул. „Гоце Делчев“ към бул. „Цар Борис III“ и от ул. „Житница“ към бул. „Цар Борис III“.

Това каза Любомир Христов, зам.-кмет на София по време на пресконференция във връзка с промените на движението в столицата заради изграждането на третия лъч на метрото, предаде „Фокус“.

„От страната на улица „Житница“ са предвидени обходи по вътрешнокварталните улици. За целта беше изпълнено пресичане на локала от двете страни, изграден е и нов светофар така, че да може да се гарантира достъпът до квартала“, обясни Любомир Христов. Той подчерта, че бул. „Гоце Делчев“ не се затваря изцяло за движение. „Ще бъде отворена улица „Кюстендил“. Всички живеещи на ул. „Житница” ще имат достъп до домовете си“, увери зам.-кметът на София.

Фандъкова: Следващата седмица предстои затварянето на още три участъка в столицата

"Следващата седмица предстои затварянето на още три участъка заради изграждането на метрото в София", съобщи столичният кмет Йорданка ...

Едновременно със строителството на метрото ще се изгради подземното преминаване на бул. „Гоце Делчев“ под „Цар Борис III“. Това каза инж. Стоян Братоев, Изпълнителен директор на „Метрополитен“ ЕАД.

„Като се затвори частта от бул. „Гоце Делчев“ ще се изгради първата част на метростанцията. В южната посока ще се изградят подлезни връзки“, обясни инж. Братоев. По думите му, срокът за изпълнение на строителните дейности в този участък е 7 месеца. Инж. Братоев уточни, че северната посока на ул. „Житница“ ще е затворена до ул. „Кюстендил“.

„За да може по време на строителството хората от квартала да преминават през района се отваря за движение локално платно и се осигурява достъпът до квартала“, каза Братоев. „От южната страна на кръстовището е предвидено от локала да се излиза на бул. „Цар Борис III“ . В посока към центъра платното ще върви по сегашното платно на бул. „Цар Борис III“ “, което е изместено леко на север“, обясни още инж. Стоян Братоев. Той добави, че заедно с организацията на движението и строителството ще се изпълни преместване на железопътната линия на трамвая, под която ще се изградят две подлезни връзки. „След изграждането на предвидените конструкции, трамваят ще възстанови движението си по сегашното си трасе“, подчерта Братоев.

„След 7 месеца ще се възстанови движението по ул. „Гоце Делчев“, увери изпълнителният директор на „Метрополитен“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com