С верига от над 1270 хипермаркета Kaufland отбелязва 50 години в Европа

12768
С верига от над 1270 хипермаркета Kaufland отбелязва 50 години в Европа
Снимка: Kaufland

С повече от 1270 хипермаркета в 7 европейски страни, годишен оборот от 21,6 млрд. евро и екип от близо 150 000 човека Kaufland отбелязва 50 години в Европа. От откриването на първия хипермаркет на веригата в Бакнанг, Германия през 1968 г. до декември 2017 г., когато врати отвори най-новият обект на веригата в Преров, Чехия, Kaufland се затвърди като компания лидер с богат и успешен международен опит.

„В основата си Kaufland e семейна фирма. Започнахме с един хипермаркет в Германия, а благодарение на успешното ни развитие, днес имаме 1270 в Европа. Това ни превърна в един от най-важните търговци на дребно на европейския пазар и ни даде опита и увереността да гледаме към още по-голяма експанзия - в Молдова и Австралия.“ – заяви Патрик Каудевиц, председател на Управителния съвет на групата Kaufland. „Променяме се постоянно, за да отговаряме на желанията и очакванията на потребителите. Това, което няма да променим и в бъдеще, е нашето обещание – ние осигуряваме качество на пазаруването, а с това и качество във всекидневието на клиентите.“ – допълни той.

Мисълта за всеки клиент е основната съставна част на успешния растеж на Kaufland не само в Германия, но и в Европа. Първият хипермаркет, който веригата открива извън Германия, е в Чехия през 1998 г., последван от стабилна експанзия в Словакия, Хърватия, Полша, Румъния и България. Компанията увеличава и търговската площ на обектите си от 1000 кв.м. на средно 3200 кв.м, обогатява асортимента на предлаганите продукти и марки до 20 000 артикула и се разраства от първоначалните 70 служители до 148 000 в Европа през 2017 г.

В България компанията присъства от 2006 г. и до момента има изградена верига от 58 хипермаркета в 33 града и годишен оборот от близо 1,7 млрд. лева. За 12 години Kaufland България се превърна в устойчив едноличен лидер в сектора за търговия на дребно с бързооборотни стоки, предпочитан всекидневен партньор както на българското домакинство, така и на българския производител.

Паралелно с устойчивото си развитие Kaufland България се превърна и в значим фактор за стимулирането на националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лева от 2006 г. насам.

Kaufland България е и един от най-големите работодателите у нас с екип от над 6400 души, голяма част от които са с компанията от самото й начало.

„Богатата история и опит на Kaufland на международните пазари ни позволява да задаваме и поддържаме всекидневно най-високите стандарти на местния пазар в България.“, коментира Димитър Спасов, Главен изпълнителен директор на Kaufland България. „Благодарение на 50-годишното ни присъствие в Европа, днес на местно ниво налагаме тенденции за прозрачен бизнес и добри практики, създаваме и прилагаме най-модерните международни технологии и иновации във всяка сфера на нашата дейност в страната.“, допълни той.

През 2017 г., паралелно с експанзията, Kaufland България навлезе и в активна фаза на модернизация. Новата концепция е изцяло ориентирана към клиентите и създадена след задълбочени проучвания на нагласите им. Компанията започна поетапно да модернизира първите изградени обекти у нас и да изгражда всеки следващ по новата концепция. Основен акцент в обновленията са модерният интериор и новаторските функционални решения, за по-лесно пазаруване и комфорт на клиента.

Кауфланд България е на българския пазар от 2006 г. Веригата има 58 хипермаркета в цялата страна. Обектите са със средна търговска площ от 3200 кв.м. Повече информация можете да откриете на www.kaufland.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Георги Милков: Нетаняху има свои причини да нападне Иран

Тихомир Безлов: От изборите в Австрия зависи дали ще влезем изцяло в Шенген

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com