Само за три дни 49 хил. души са прекосили българо-гръцката граница

11652
Само за три дни 49 хил. души са прекосили българо-гръцката граница
Снимка: БГНЕС

Над 16 000 моторни превозни средства и над 49 000 души са преминали през почивните новогодишни дни през българо-гръцката граница в периода от 30 декември 2013 до 1 януари 2014 година. Това каза за комисар Бойко Божков, директор на Регионална дирекция Гранична полиция-Смолян, предаде Агенция "Фокус".

На 50% е преминаването на вход и изход и в посока България, и в посока Гърция. Най-натоварен е бил Граничен контролно-пропускателен пункт „Кулата – Промахон”, като 50% от трафика през всичките дни е бил през този пункт. Въпреки това не се е наложило да се пуска четвърто, допълнително трасе, тъй като опашки и задръствания не са се образували.

Пунктовете по границата с Гърция ще отворят всички възможни трасета

От днес, след 17:30 часа, шестте пункта по българо-гръцката граница започват да работят при специален пропусквателен режим. Заради оча...

Следващият пункт по натовареност е Граничен контролно-пропускателен пункт „Капитан Петко Войвода”. Там са преминали над 3000 моторни превозни средства и над 7600 лица. В сравнение с останалите пунктове, най-слабо е било движението на Граничен контролно-пропускателен пункт Златоград. Там са преминали над 760 моторни превозни средства и над 2400 лица. През празничните почивни дни е била създадена необходимата организация, работили са максимален брой служители и не е имало затруднение при преминаването през граничните пунктове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com