Седмица на възможностите се проведе в ЧЕЗ

891
Седмица на възможностите се проведе в ЧЕЗ
Снимка: ЧЕЗ

Над 200 ученици и преподаватели от професионални гимназии в Западна България взеха участие в третото издание на инициативата Седмица на възможностите в ЧЕЗ, която се проведе онлайн през периода 22-25.11.2021 г. Опитните експерти на ЧЕЗ Разпределение разказаха на учениците какви са новостите в енергийния сектор, какви възможности предоставят новите технологии и какви елементи се монтират по мрежата с цел подобряване ефективността ѝ. Пред учениците беше представен проектът на ЧЕЗ Разпределение за дигитализация на електроразпределителната мрежа. Те се запознаха с плановете на дружеството за развитие на мрежата. Експертите направиха преглед на системите за отчитане на електроенергия и внедряването на нови технологии в тях. Учениците разбраха какви умения и качества е необходимо да притежават, за да станат един ден част от екипа на ЧЕЗ Разпределение. Беше направена демонстрация на обследване на мрежата на ЧЕЗ Разпределение с дрон.  

По време на Седмица на възможностите в ЧЕЗ се проведе и кръгла маса. На нея преподаватели в гимназиите, директори и представители на ЧЕЗ обсъдиха успешните решения и примери при онлайн обучението в професионалните гимназии. Преподавателите отбелязаха постигнатия положителен ефект от видеоуроците и поздравиха ЧЕЗ за готовността да организира обучение на учители на тема новите технологии в електроенергетиката.

ЧЕЗ Електро дава награди на битови потребители, избрали електронна фактура

От 1 ноември до 12 декември 2021 г., всеки битов клиент на "ЧЕЗ Електро България" АД, който се регистрира за услугата "Електронна факту...

„Вярвам, че заедно можем да бъдем успешни, така че професионалното обучение да получи своето заслужено признание и професионалните гимназии да увеличат своя прием и да подобрят подготовката на младите специалисти, от които компаниите се нуждаят“, заяви при закриване на кръглата маса Евгения Накова, директор „Човешки ресурси“ в ЧЕЗ България.  

Инициативата Седмица на възможностите в ЧЕЗ е част от дългосрочната стратегия на ЧЕЗ за подкрепа на професионалното образование в България. Повече информация може да се намери на специализирания сайт „Енергия за бъдещето“ (energyforthefuture.cez.bg).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Какви са щетите от градушката в Садово и Първомай

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com