СГП поиска запор на дяловете на Павлов и Донев

3636
СГП поиска запор на дяловете на Павлов и Донев

Софийска градска прокуратура (СГП) поиска запор на дяловете на Любомир Павлов и Огнян Донев.

Запорът е поискан само за дружествените дялове, които Павлов и Донев имат в "Медийна група България Холдинг", заяви за БГНЕС Румяна Арнаудова, говорител на СГП.

Тя отказа да коментира дали ще бъде поискан запор и на личните сметки на двамата. Така искането на прокуратурата засега явно се ограничава в запориране само на тази собственост на двамата издатели на "Труд" и "24 часа".

Припомняме, че вчера запор все още не бе поискан, но Румяна Арнаудова обясни, че прокуратурата и разследващите имат задължения да обезпечат събирането на евентуална глоба или конфискация. "Това е наше задължение по закон, тъй като прокуратурата има за задължение да осигури събирането на глоби и конфискация, ако такива са предвидени като наказания", каза Арнаудова.

За обвиненията на Донев и Павлов има предвидени такива наказания. Тогава тя посочи, че е уведомена и Комисията за установяване на имуществото придобито от престъпна дейност (КУИППД). Още вчера Арнаудова обясни, че може да се запорират акции, но не и сметките на дружеството, а заплатите и осигуровките се плащат оттам – следователно журналистите, които работят в двата вестника не би трябвало да има проблем да получават парите си.

Преди два дни Любомир Павлов и Огнян Донев станаха официално клиенти на прокуратурата, след като им бяха повдигнати общо 4 обвинения. Павлов има три обвинения - за пране на пари, документна измама и документи с невярно съдържание. На Огнян Донев е повдигнато обвинение за пране на пари. Двамата имат мерки за неотклонение парична гаранция по 50 000 лева. Според прокуратурата има достатъчно доказателства, че чрез 4 документа с невярно съдържание Любомир Павлов съзнателно е дал, възможност на Огнян Донев да получи чуждо имущество - 44% от акциите медийната група.

Прокуратурата ще проверява записите на Любомир Павлов

Прокуратурата ще направи проверка на записите, на които се чува гласът на Любомир Павлов, съобщи главният прокурор Борис Велчев. Въз...

Редактор: Петър Проданов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Натоварен трафик по границите с Румъния
Натоварен трафик по границите с Румъния

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границата с Румъния. Това съобщават...