Скиор в Пампорово прати дете в болница

4896
Скиор в Пампорово прати дете в болница
Снимка: БГНЕС

5-годишно момче пострада тежко на писта в курорта Пампорово. Пострадалото дете е от Москва и било на почивка с родителите си в родопския курорт.

По време на инцидента детето било със ски-учител на писта „Снежанка-1“, когато 49-годишен скиор го блъснал при спускане. Веднага на мястото пристигнал екип на Планинската спасителна служба в Пампорово, които му оказали помощ. Детето е било със силни болки в областта на бедрото. След медицински преглед, детето е транспортирано до болницата в Смолян, а по-късно - закарано за лечение в Пловдив. Няма опасност за живота му, информира БНР.

В Чепеларе няма сняг, возят туристите в Пампорово

Имаме готовност да возим с бусчета до пистите в Пампорово туристите, отседнали в Чепеларе, докато се пусне отново системата за изкустве...

На писта Снежанка-1, която е зелена, предимно се обучават деца и начинаещи. От ПСС съветват скиорите да бъдат по-внимателни, за да няма сблъсъци и инциденти. Любителите на бели спортове да преценяват и да не надвишават възможностите си при спускане.

По данни на Планинската спасителна служба, само през вчерашния ден има около 7 инцидента на пистите, като пострадалите са с различни травми по тялото. Най-често те са на крайниците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com