След Лясковец министърът няма друг избор, освен да подаде оставка, смята Румен Петков

15774
След Лясковец министърът няма друг избор, освен да подаде оставка, смята Румен Петков
Снимка: БГНЕС

При такъв инцидент с МВР, с един смъртен случай, с трима простреляни, и трима отстреляни, министърът няма друг избор, освен да подаде оставката си. Това заяви в Сандански Румен Петков, бивш министър на вътрешните работи, предаде репортер на Радио „Фокус” Пирин.

Петков е в Сандански на среща на АБВ със симпатизанти, заедно с Георги Първанов, президент 2002 - 2012 г., и Ивайло Калфин. Показва се, че единствената цел на сегашното управление е властта, кабинетът е самоцел, каза Петков.

Светлозар Лазаров: Нужни са 5 години, за да стане един служител боец

Има смъртен случай, има допуснати грешки. Оттук нататък трябва пълен детайлен анализ на конкретната операция от гледна точка нейното пл...

Според Румен Петков, бивш вътрешен министър, принципното отношение, което трябва да вземе сегашното вътрешно министерство, е министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев да подаде оставката си.

Румен Петков припомни една мащабна полицейска акция от 2006 година, отново със смъртен случай с полицай, при която ръководителят на акцията е подал оставка.

„Сега трябва министърът на вътрешните работи да поддаде оставката си. В този случай, в който се намираме ние, нещата имат много по-пошъл вид, защото акцията бе обявена първоначално за успешна, но с трагичен край, пет дни по-късно операцията бе обявена за неуспешна. Това не е отношение”, категоричен бе Румен Петков.

Въпросът, който тежи в Лясковец от три - четири години, е въпрос, който бе решен по най-нелепия начин, допълни Петков.

Стрелецът от Лясковец остава в ареста

Апелативен съд-Велико Търново потвърди мярката „задържане под стража” на Окръжен съд-Велико Търново, наложена на стрелеца ...

„Това е много ярък признак за слабата държава. Държавата, която не е подготвена да обезпечи сигурността на хората. Абсолютно несериозно е да се влезе в дома на този човек, без да бъдат подготвени нещата предварително. На фона на този тежък провал, със смъртен случай на служител, трима ранени и още трима отстреляни служители. Какво означава, един човек с отклонения да порази седем служители на реда. Докато се внушава че МВР е инструмент за пред камера, ситуацията няма да се промени. Обществото трябва да търси отговор на тези неща”, категоричен бе Румен Петков.

Според Георги Първанов, инцидентът в Лясковец е един дребен щрих от цялата ситуация в страната.

„Това, което мога категорично да гарантирам е, че при нас няма да бъде”, каза Първанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com