Служителите в затворите на протест заради увеличено работно време

25629
Служителите в затворите на протест заради увеличено работно време
Снимка: БГНЕС

От няколко дни във варненския затвор и следствените арести в Шумен и Варна тече протестна подписка заради необоснована заповед на Министерството на правосъдието, касаеща промяна на работното време на надзирателите. Това съобщават от синдиката на служителите на затворите.

С новата заповед правосъдното министерство се опитва да наложи изцяло нов сменен режим в затворите, при който служителите да работят на 12 и 8 часови смени, без да е осигурило увеличение на надзорно-охранителния състав.В същото време ведомството дължи суми за положен извънреден труд на варненските надзиратели по спечелени съдебни спорове на около 50 служители на варненския затвор.

Надзирателите са готови да стачкуват

Надзирателите в затворите са готови да излязат в стачка. Това обяви Иван Петров, председател на УС на синдиката на надзирателите, преда...

Инициираната от Синдиката на служителите в затворите подписка към момента е подкрепена от болшинството надзиратели. Надзирателите са в протестна готовност от 22 май и са готови на по-крайни действия.На 31 май подписката официално ще бъде внесена в Министерството на правосъдието. Подобни подписки текат в момента във всички затвори и повечето арести на територията на страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com