Слънчево и топло с максимални температури между 18 и 23 градуса

10323
Слънчево и топло с максимални температури между 18 и 23 градуса
Снимка: Thinkstock

Днес ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове с купеста облачност. На отделни места, главно в Рило-Родопската област, ще превали краткотраен дъжд. Максимални температури между 18° и 23°, в София около 18°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" Христо Христов, дежурен синоптик.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб северозападен, след обяд източен вятър. Максимални температури между 13° и 17°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще бъде предимно слънчево с купеста облачност в следобедните часове. На отделни места, главно в Рило-Родопската област ще превали краткотраен дъжд, по най-високите части на Рила и Пирин – сняг. Ще духа слаб, по най-високите върхове до умерен северен вятър. Максимална температура на 1200 метра 12°, на 2000 метра 5°.

Дъждовен понеделник, максимални температури между 14° и 19°

Днес на отделни места отново ще превали, но облачността ще се разкъсва и от северозапад ще намалява. Вятърът ще се ориентира от север, ...

В сряда денят ще започне с предимно слънчево време. Ще бъде топло, максималните температури ще са между 18° и 23°. След обяд над Западна България ще се развие купесто-дъждовна облачност, ще има валежи, на места с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде слаб, в Дунавската равнина и североизточните райони до умерен. В четвъртък ще бъде облачно, с валежи. С умерен вятър от север-северозапад ще проникне студен въздух, температурите ще се понижат значително.

В петък все още над Източна България ще бъде предимно облачно, на места там ще превалява дъжд, но в процес на спиране. Над западните райони облачността ще се разкъсва и намалява.

 

 

Студена и дъждовна априлска неделя

Днес ни очаква облачна неделя, с превалявания от дъжд, като по-значителните ще са  в Западна България, съобщиха от НИМХ към БАН.&n...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com