Сметната палата ще наказва министри

4607
Сметната палата ще наказва министри

Сметната палата започва да глобява заради нарушения в обществените поръчки, обяви в интервю за ТВ 7 шефът й Валери Димитров, предаде БЛИЦ.
Обект на санкциите по думите на Димитров ще бъдат ръководители на различни ведомства. "Наказанията са много високи. Съставени са множествено актове на ректори на университети, на кметове, включително и на министри", подчерта още проф. Димитров.

Във връзка с новината , че Сметната палата вече ще проверява и Национална служба за охрана (НСО) и Национална разузнавателна служба (НРС), Димитров каза, че те и досега са проверявани.

"Последните ни одити са от преди четири години. Те подлежат на одит, но проблемът е, че част от дейността им е класифицирана информация и затова нашите доклади не са публични", каза Валери Димитрoв и допълни, че му често такива служби не управляват добре активите и парите, които имат.

По отношение на „изчезналите язовири”, председателят на Сметната палата каза, че не язовирите, а данните са изчезнали. Това са огромни активи, които не са осчетоводени, няма ги като актив. Министър Мирослав Найденов пое ангажимента да се направи инвентаризация, да се преброят тези активи и да се осчетоводят. Ангажиментът беше до средата на тази година, защото това е сложна и тежка работа, трябва да се видят кои са язовирите, напоителните системи и др., поясни Валери Димитров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество