Смъртните актове на загиналите в Горни Лом все още не са издадени

19921
Смъртните актове на загиналите в Горни Лом все още не са издадени
Снимка: БГНЕС

Смъртните актове на загиналите при взрива в завода за утилизация на боеприпаси в Горни Лом все още не са издадени, но се очаква това да стане в най-скоро време. Това заяви кметът на видинското село Илиян Михайлов.

"Община Чупрене е внесла списъка с имената на загиналите хора и имаме уверение, че ще бъде издадено съдебно постановление, на база на което ще бъде издаден смъртен акт на всеки от загиналите", обясни Михайлов, пише "Преса".

Не е уточнено само след влизането на съдебното решение в сила дали актовете за смърт ще бъдат издадени от кметството в Горни Лом, община Чупрене, където е станал инцидентът, или от администрациите, където са живеели по постоянен адрес изчезналите при страшния взрив хора. Едва след издаването на смъртните актове администрациите ще спрат да водят загиналите за безследно изчезнали. Вчера огледите и разследването на място във взривения завод бяха подновени.

Експлозията в завод "Миджур" избухна на 1 октомври т.г. около 17 ч. Адският взрив, сринал до земята два цеха, уби на място 15 души. Сред загиналите бяха собственикът Емил Митков, директорът на завода Валери Цокин и главният технолог Мирослав Чернев. Основната версия за взрива, по която работят 15 следователи, е, че е избухнал смесваният от утилизацията на мини от Гърция тротил със силно избухливия хексоген. Фирмата собственик на "Миджур" - "Видекс" на професора по взривно дело Валери Митков, бе сключила договор за утилизация на 1,6 млн. американски и немски мини от Гърция.

Видинската света митрополия с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан организира събиране на средства за подпомагане на пострадалите семейства от инцидента при с. Горни Лом.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com